Dag 2

San Francisco op de fiets.

Vandaag gaan we San Francisco op de fiets verkennen. Al bijtijds de fietsen opgehaald bij Blazing Saddles. De straten van San Francisco zijn iets anders dan wij gewend zijn in Nederland. Sommigen zijn prima te doen en andere zijn dusdanig steil, dat je liever afstapt en een stukje te voet verder gaat.

We zijn eerst naar Alamo Square gefietst om de Painted Ladies te bezichtigen. Het was even zoeken, maar uiteindelijk de plek gevonden. Het is een leuk rijtje huizen, ik vond het niet heel spectaculair. Hierna hebben we de weg vervolgd richting Golden Gate Park waar een muziekfestival plaatsvond. Het Golden Gate Park is een onwijs mooi park en enorm uitgestrekt. Alleen in het park kun je al minstens een dag doorbrengen. We zijn door het park heen gereden richting Ocean Beach waar je ook de Dutch Windmill kunt vinden. Ocean Beach is een prachtig strand waar je heerlijk kunt vertoeven. Verder gefietst langs de Seal Rocks, Lincoln Park in de richting van de Golden Gate Bridge. Hoe dichter je bij de brug komt hoe waanzinniger het uitzicht op de brug is. Wanneer je onder aan de brug staat voel je je erg klein. Wat een imposante brug, echt zo mooi. Hoe hebben ze het ooit zo kunnen bouwen? Wij zijn de brug over gefietst richting Sausalito, het is weer een aardig klimmetje, maar Sausalito is zeker de moeite waard om geweest te zijn. Een erg leuke plaats met leuke winkels en restaurants. We hebben heerlijk geluncht in The Spinnaker, met een geweldig uitzicht over het water. Omdat we geen zin hadden om terug te fietsen hebben we de ferry terug genomen. We werden afgezet bij Fishermans Warf, waarna we op de fiets nog een laatste stop hebben gemaakt bij Lombard Street. De kronkelweg bekend van James Bond film moet je tenslotte gezien hebben als je er zo dichtbij bent. Lombard Street is ook weer enorm steil, dus zijn we naar boven gelopen. Ook hier weer een prachtig uitzicht over de stad. Dit was echt de laatste stop, hierna terug om de fietsen weer in te leveren.

Moe maar voldaan kunnen we terugkijken op een paar mooie dagen in San Francisco. Wat een ontzettend mooie en indrukwekkende stad. Morgen gaan we richting Yosemite.