Dag 6

Van Monterey naar Pismo Beach

Vanmorgen na het ontbijt uitgecheckt en op pad gegaan. We gaan eerst de Big Sur rijden. Wow...ik had het al gelezem maar het is echt waar. Na iedere bocht in de weg komt weer het wow-effect. Het ene uitzicht is nog mooier dan het andere, ongelofelijk. Na de Big Sur hebben we de 17 Mile Drive gereden, ook al zo waanzinnig mooi. Wat een mooie uitzichten enVanmorgen weer vroeg uit de veren. Wat me direct opviel toen ik naar buiten ging was dat er een brandlucht hing die ik niet kon thuis brengen.
Voor het opengaan van het Yosemite Park waren wij al in het park. Alleen het binnen rijden van het park was al een enorme bewustwording van onze nietigheid. Wat een enorme rotspartijen, echt bizar maar wat indrukwekkend. Onze eerste stop is het visitor center om wat meer informatie te krijgen. Het visitors center was helaas nog niet open, dan maar eerst een bak koffie in het restaurant. Zo vroeg in de ochtend al verschillende eekhoorns mogen aanschouwen, erg leuke beestjes om te zien. Tevens ook een paar herten gezien, ze leken in het geheel niet bang om bij mensen in de buurt te zijn. Bij het visitor center later wat meer informatie ingewonnen wat redelijk is om in één dag te doen.
We zijn begonnen met een korte walk naar de Lower "Yosemite-Fall". De wandeling naar de waterval was erg goed te doen. Ongeveer een half uurtje heen en terug.
Hierna zijn we richting Happy Isles gegaan. Met de shuttle bus uitstappen bij halte 16. Vanuit Happy Isles zijn we doorgelopen naar Miror Lake. Wanneer je daar aankomt weet je niet wat je ziet, zo bizar mooi. We hadden geluk dat het windstil was, waardoor de spiegeling in het water perfect te zien was. Zo gaaf! We hebben weer prachtige foto's kunnen maken. Vanuit Miror Lake heb je ook een mooi uitzicht op de Half Dome. Na Miror Lake zijn we met de auto richting Glacier Point gereden. Onderweg nog een stop gemaakt om El Capitan op de foto te zetten. Ook al weer zo geweldig om te zien. Verder richting Glacier Point viel me op dat er op verschillende plekken rookontwikkeling was, dit vond ik eigenlijk best eng. Zou het echt een bosbrand zijn of is er gecontroleerd een brand aangestoken? Onderweg kwamen we al verschillende borden tegen die ons waarschuwde voor rook op de weg. Anyway bij Glacier Point aangekomen weet je wederom niet wat je ziet. Wat een uitzicht, echt té mooi voor woorden. Ook weer prachtige foto's kunnen maken van onder andere de Half Dome. Echt ongelooflijk!
Hierna vonden we het welletjes en zijn weer terug gereden richting Yosemite View Lodge, het was een enerverende dag met vele mooie indrukken. Yosemite National Park is geweldig!
Morgen gaan we richting de kust naar Monterey. de huizen, ook al zo geweldig. De 17 mile Drive is ook zeker een aanrader. Het is inmiddels middag geworden, tijd dus om richting onze volgende locale té gaan, Pismo Beach.

Het Cliff Resort in Pismo Beach is wederom een waanzinnig mooie locarie. Prachtig gelegen op een klif met uitzicht op de oceaan. Echt super. Er zit een prima restaurant naast gelegen. We hébben daar
gegeten.