Dag 3

Van San Francisco naar Yosemite National Park.

Na een nacht van maar een paar uur slaap maar weer vroeg opgestaan. Vandaag de auto ophalen en richting Yosemite National Park. Maar eerst gaan we nog een wandeling maken richting Union Square en het Financial District, we willen de Transamerica Pyramid en de Coit Tower op de foto zetten.
Nadat de nodige foto's zijn gemaakt komen we toevallig in China Town terecht. Dus dat ook gelijk maar even meegepakt. Zo zie je maar weer waar een laatste wandeling door San Francisco toe kan leiden. Volgens mij hebben we echt alle high lights van San Francisco wel gezien, en dat in 2 dagen tijd.
Anyway dus hierna echt de auto opgehaald, een mooie Chevrolet Cruze waar we de komende weken in mogen rondtoeren. En nu dus echt richting Yosemite National Park.
Het belooft een mooie route te worden, maar eerst San Francisco uit zien te komen. Gelukkig hebben we een goede navigatie die ons feilloos de stad uit brengt. Via Oakland en Stockton gaat het richting Sonora waar we een lunchstop hebben gemaakt. Wat een leuk en authentiek stadje is dat. Leuke pandjes, winkeltjes en restaurants. Hierna hebben wij de weg vervolgd richting ons onderkomen voor de komende twee nachten, Yosemite View Lodge. Richting Yosemite door de bergen gereden. Wat een prachtige vergezichten. Hoog in de bergen kwamen we de overblijfselen tegen van de laatste bosbrand. Hele stukken zijn nog zwart geblakerd, bomen en struiken die nog overeind staan zijn gitzwart en zonder bladeren. Ook zie je verbazingwekkend hoe snel de natuur zich herstelt, er zijn ook stukken waar de bomen en struiken al weer bladeren hebben. Aan de ene kant heel mooi, maar ook beangstigend hoe een bosbrand tekeer kan gaan.
Aangekomen bij Yosemite View Lodge vallen we van de ene in de andere verbazing. Wat een prachtige locatie, vanaf ons balkon uitzicht op het riviertje dat achter onze lodge stroomt. Opzij een prachtig uitzicht op de bergen van het Yosemite National Park wat met het avondlicht weer prachtige plaatjes geeft. Onze lodge heeft een paar kleine zwembaden met jacuzzi. Aangezien de temperatuur tegen de 30 graden loopt nog maar even aan het zwembad gaan liggen. Het water is iets te koud om een duik te nemen, dus houden we het bij heerlijk zonnebaden. Naast de lodge zit een restaurant en een pizzeria, vanavond maar voor de pizza gegaan. Hierna nog een duik genomen in onze 2-persoons jacuzzi in onze kamer en daarna heerlijk ons bed in. Morgen gaan we naar Yosemite National Park en ik ben weer benieuwd wat de dag voor moois gaat brengen.