Dag 3

Fort Collins, Loveland & Estes Park

Vanuit IJsland vloog ik in ruim 7 uur naar Denver. Icelandair is een fijne maatschappij met vriendelijk personeel. Wat ook erg fijn is is dat Reykjavik een kleine luchthaven is. Geen lange rijen dus. De vliegtuigen zijn niet zo groot en het eten is niet inbegrepen. Houd daar rekening mee. Drinken is overigens wel inbegrepen!

Maria van Colorado Tourism Office stond ons op te wachten in Denver. Zij vertegenwoordigd het verkeersbureau van Colorado. Zij neemt ons de aankomende week mee op een rondreis door de staat. Naast mij reizen er nog 4 reisagenten van andere reisorganisaties mee, 1 journalist en de Nederlandse vertegenwoordigster van Colorado Tourism Office. Een erg gezellig groepje!

Fort Collins vond ik een verrassend leuk stadje. Een gezellig centrum met veel delicatesse winkeltjes, gekleurde piano's door de hele stad, jazz clubs, hippe en healthy eet/koffie tentjes en gratis fietsenhuur. Er zijn veel fietspaden, terrasjes en karakteristieke oude huizen. Fort Collins is de beer capitol of the USA. Erg trots zijn ze op de vele bierbrouwerijen. Een van de bekendste is New Belgium Brewery. Wij hebben hier een rondleiding gedaan en verschillende soorten bier geproefd. Echt een aanrader!

Na Fort Collins gingen we naar Loveland. In Loveland sliepen we op een echte Ranch. De family owned Sylvan Dale Ranch. 's Avonds smores eten bij het kampvuur en 's ochtends paardrijden in de bergen van de Rocky Mountains. Een unieke ervaring!

Estes Park is de perfecte uitvalsbasis voor Rocky Mountain National Park. De natuur is hier onbeschrijflijk mooi! Besneeuwde bergtoppen, diepe dalen en veel wildlife zoals elanden, herten, berggeiten en beren. 's Avonds zijn we naar het Stanley Hotel gegaan. Dit is een enorm, wit, historisch hotel wat de inspiratiebron was voor Stephen King voor de horrorfilm The Shining. Het schijnt in dit hotel echt de spoken. We hebben een rondleiding gehad hoor het prachtige hotel en weten nu precies waar de geesten vaak gespot worden. Een erg spannende ervaring. Na de ghosttour kun je een whiskey proeverij doen in de bar van het hotel. Erg leuk!