Dag 6

Vail, Grand Junction, Montrose & Denver

Wil je wintersporten in de USA? Kies voor het plaatsje Vail in Colorado! Op ongeveer 2500 m hoogte ligt dit gezellige dorpje wat een beetje Europees aan doet. Met een autovrij centrum met veel goede restaurants en winkels kun je je hier gemakkelijk 2 weken vermaken. Vanuit Vail kun je veel pistes bereiken en de meeste hotels zijn ski-in/ski-uit. Momenteel loopt het wintersportseizoen op zijn eind maar ook in de zomer is Vail top! Je kunt fietsen/mountainbiken, wandelen, golfen en nog veel meer.

Van Vail gingen wij verder richting Grand Junction. De omgeving van Grand Junction staat bekend om de vele wijnboerderijen. In een klein plaatsje genaamd Palisade hebben wij fietsen gehuurd en zijn wij verschillende wijngaarden afgegaan. Bij de meeste wijnboerderijen mag je gratis 3 soorten wijn proeven. Een super leuke manier om de mooie omgeving te zien! Het hoogtepunt van Grand Junction is natuurlijk Colorado National Monument. Dit lijkt op een prachtig National Park echter mogen zij het geen park maar een monument noemen. Een groot voordeel hiervan is dat het nooit heel erg druk is. De uitzichtpunten zijn adembenemend! Een immense canyon met veel groene begroeiing en rood/oranje rotsformaties. Dit overtrof echt al mijn verwachtingen. Fantastisch!

Het absolute hoogtepunt van mijn tijd in Colorado is Black Canyon of the Gunnison National Park. Sprakeloos was ik toen ik het zag. Een enorm diepe Canyon met stijle donkere afgronden. Omdat deze canyon zo groot is is het erg moeilijk om dit goed op de foto te krijgen. Een goede reden om dit met eigen ogen te gaan bekijken!

De laatste stop van mijn trip is Denver. Denver heeft mij echt verrast! Oude authentieke gebouwen en huizen. Veel kleine bierbrouwerijen en oude barretjes. Healthy koffie/eettentjes en een mooi stadspark. Een bezoek aan het Red Rocks amphitheatre is een must. Dit is een enorm amphitheatre gebouwd in een prachtige natuurlijke omgeving van rode rotsformaties. Je kunt hier naar een concert gaan maar het openlucht theater wordt ook gebruikt om te sporten. Wat Denver ook leuk maakt zijn de interessante musea zoals het Museum of Nature & Science en het Denver Art Museum. Voordat je terugvliegt naar huis raad ik aan, net als wij, te gaan shoppen. Amerika is een walhalla voor shop liefhebbers! Wij deden dit bij Cherry Creek Shopping Mall, fantastisch!