Dag 3

Reisdag 3

Eerst even Wim gefeliciteerd met z'n verjaardag :-).
Vandaag gaan we met 1 camper naar Death Valley National Park.
Zoals de naam al doet vermoeden staat het park niet bekend om z'n aangename temperatuur en frisse briesjes, dus we zijn eigenlijk allemaal wel blij dat we een bewolkte dag hebben. De eerste stop is bij het bord van Death Valley en we zijn allemaal verbaasd over hoe aangenaam de temperatuur is... Death Valley? Misschien hoogstens Powernap Valley. Maar je hoort ons niet klagen :-)
Camper weer in en door naar het volgende punt. Onderweg zien we de zoutvlaktes en de mooie gebergtes en de camper wordt even langs de kant van de weg gezet om foto's te maken. Nou welkom in Death Valley hoor, van die Powernap is niets meer te merken. De temperatuur is keihard omhoog geschoten! Dus snel weer de airco van de camper in.
Volgende stop: Badwater. En nee dat is natuurlijk niet het Nederlandse badwater waar je met je badeendje in zit, maar de Engelse versie als in slecht water. Het water is heel zout, dus kan niet gedronken worden.
Je kunt een stukje de zoutvlakte op lopen, is heel gek want het ziet er uit alsof je op ijs gaat staan. Nou na deze barre tocht (ok misschien niet bar, maar wel warm) lekker aardbeien en kersen eten in de camper en weer door richting de lunch.
Onderweg nog even een korte stop gemaakt bij de Golden Canyon, daar werd geadviseerd niet de canyon na 10 uur 's ochtends te betreden, dus wij hebben het ook lekker even niet gedaan. Een Amerikaans gezin met een stuk of 8 kinderen daarentegen wel... Die kwamen echt rechtstreeks uit een parodie! Ik heb weer genoeg stof voor m'n Amerika act :-D
Nou je bent niet echt in Amerika geweest tenzij je bij een all-you-can-eat restaurant bent geweest, maar die kunnen we dus ook weer van het lijstje afstrepen.
Vol en voldaan weer op weg naar de laatste stop voor we weer naar de camping terug gaan; Zabriskiepoint. Nou heb ik van horen zeggen dat hier in 1972 een film opgenomen is. Een echte cultfilm, waardoor er vroeger heel veel hippies hier naar toe kwamen. Wim zei dat hij niet echt hippies zag lopen, maar ik gaf aan dat ik toch wel 1 ouwe hippie had gezien ;-)
Nou snap ik die hippies wel hoor, wat een uitzicht! Je kunt rondom kijken en Rik heeft mooie Panorama foto's gemaakt.
Tijd om weer terug te gaan naar de camping. Nog een mooi stuk door Death Vakley rijden. Nou gaan jullie dit niet geloven.... Het begint gewoon te regenen! Ok toegegeven het is niet heel veel, maar voor een gebied waar er maar 5mm regen per jaar valt is het toch wel echt bijzonder om er bij te zijn. Laat het maar aan Rik en mij over om regen op de vakantie te hebben. Ik heb een poging gedaan het op de foto te zetten, maar of het echt lukt....
Terug op de camping en even lekker een biertjes, wijntje, frisje drinken voordat we zo gaan eten. De BBQ gaat natuurlijk weer aan!