Dag 4

Reisdag 4

Nou het moet toch niet gekker worden. Het heeft vannacht dus geregend, maar echt geregend! Natuurlijk is het nu weer allemaal opgedroogd alsof er niets gebeurd is maar het is echt gebeurd. Wat nou woestijn!
Vandaag gaan we weer weg van deze camping. We rijden een stukje terug richting Las Vegas om richting de Hoover Dam te gaan. Onderweg eerst nog even langs de Wal*mart want tja de eerste keer hadden we natuurlijk nog niet genoeg gehaald ;-)
Het is ongeveer een uurtje rijden naar de Hoover Dam. Voordat we daadwerkelijk naar de dam mogen rijden, moeten we eerst langs een checkpunt. Sinds 9/11kijken ze alle voertuigen na zowel binnen als buiten. Nou hebben we niet echt iemand die er veel zin in heeft, dus er wordt globaal gekeken en chagrijnig gevraagd waar we vandaan kwamen en we mogen door.
De Hoover Dam is natuurlijk erg populair onder de toeristen, dus we zijn niet de enigen hier. Het is echt bloedheet, maar dat maakt de dam niet minder spectaculair. Het rare is dat die dam dus meer dan 80 jaar oud is maar er eigenlijk vrij nieuw uit ziet.
De ene kant van de dam is de staat Nevada en bij de andere kant ga je de staat Arizona in, dus even op de foto met het bord van Arizona, foto's van de dam, foto's van elkaar en weer even uit huffen en puffen in de camper. Heet!
We gaan naar een camping aan de Colarado river, we zitten iets hoger dus hebben mooi uitzicht op de rivier. Ik heb aan de dame van de camping gevraagd hoe koud het water is. Het schijnt 55 degrees Fahrenheit te zijn (omgerekend zo'n 13 graden Celsius) wat voor haar veel te koud is om te zwemmen, maar wij Hollanders zijn kou gewend dus zouden wij het misschien wel lekker vinden (toch grappig hoe er soms gedacht wordt). Maar ja nu werd het een soort uitdaging, dus hop die rivier in! Koud, koud, koud, koud, koud!!! Nou dan heb je wel weer een biertje en wijntje verdiend, dus we zitten nu lekker bij de camper van Wim en Lindy, we hebben het beste van twee werelden, de schaduw bij hun en het uitzicht bij ons. Het is weer genieten.