Dag 5

Reisdag 5

Nou het moet toch niet gekker worden. Het heeft vannacht dus geregend, maar echt geregend! Nou denk je natuurlijk hé dit stukje heb ik al gelezen, maar nee hoor het heeft afgelopen nacht dus gewoon weer geregend.
Vandaag rijden we eerst naar het plaatsje Kingman, vanaf daar gaan we de historische route 66 op. Natuurlijk moeten we bij het eerste bordje gelijk op de foto.
We gaan via de route 66 naar het plaatsje Oatman. Nou ken ik natuurlijk niet de rest van de route 66, maar het stukje wat wij vandaag zien is echt spectaculair. Vooral de vele kleurverschillen door zowel de planten als de rotsen maakt het echt prachtig. Het maakt niet uit welke kant je op kijkt en wanneer, alles is mooi.
Onderweg zien we ezeltjes onder een boom staan, lekker even in de schaduw. Oatman, het plaatsje waar we naartoe gaan, is een heel klein toeristisch dorpje dat bekend staat om de ezeltjes. Er is maar 1 weg door het dorpje en de ezeltjes bezetten deze weg alsof het van hun is. Ze gaan nog net niet de winkels in, maar het scheelt niet veel.
Marloes trakteert op de lunch zodat we de eerste Amerikaanse hamburger van de vakantie kunnen eten. We gaan een tentje naar binnen wat er van de buitenkant ongelofelijk aggenebbes uit ziet, maar wat je binnen ziet hadden we niet verwacht. De hele tent hangt vol met dollarbills. Blijkbaar is het een soort traditie om iets op het biljet te schrijven en deze vast te plakken waar het maar kan. Mocht deze tent ooit failliet gaan, zijn ze het eigenlijk toch niet. Countrymuziek op de achtergrond, een echte Hill-Billy familie die kookt, serveert, en afruimt en een heerlijke hamburger. Dit is genieten!
Wederom vol en voldaan terug naar de camper. We hebben de campers aan het begin van het dorp geparkeerd, dus nu komt pas het echte werk; door het dorpje heen rijden en hopen dat de ezeltjes ook daadwerkelijk aan de kant gaan voor je.
We rijden naar Lake Havasu City. Hier staat een brug die oorspronkelijk uit Londen komt. De brug is voor een aantal miljoen van Londen gekocht en steen voor steen afgebroken, voor een paar miljoen vervoerd en weer steen voor steen opgebouwd. Het is wel een mooi dorpje... Golfbaan, appartementen, strandje... Het is zo warm dat ik heel even twijfel om zo het water in te springen! Dan maar weer gauw door richting de camping.
We staan vandaag op een camping in het Cattail Cove State Park. De camping ligt aan een meer. Er is een mooi strandje bij, dus dat wordt zwemmen en bakken! En daarna (hoe kan het ook anders) gaat de BBQ aan!