Dag 4

Reisdag 4

Dag 4: 15 juli SF-Monterey
De dag begon al vroeg, we hadden een afspraak om tussen 8 en 8.30 de camper op te halen in San Leandro aan de andere kant van de baai. De taxichauffeur wilde ons er wel heen rijden voor 160 dollar. Dat vonden we wat overdreven dus maar eens bekeken of dat ook anders kon. En ja hoor, midden in het centrum zat een treinstation en voor 4.50 dollar per persoon reden we zo naar de camperverhuur. Het was maar een kwartiertje lopen wat nog wel een uitdaging was gezien de bijzonder steile straten in SF en de afdaling naar het station met onze 5 koffers op wieltjes... Toen we aankwamen stond daar een andere Nederlandse familie (te herkennen aan de Jan Doets labels) die ook op weg waren naar de camperverhuur. In San Leandro werden we na een belletje binnen 5 minuten opgepikt. We werden heel goed ontvangen en na een kopje koffie kon het inchecken beginnen. Amerikanen houden nog erg vast aan de ouderwetse rolpatronen want vrouwen en mannen werden van elkaar gescheiden en jawel de mannen kregen de uitleg over de technische aspecten van de camper en de vrouwen over de schoonmaak van de camper bij het inleveren en waar de boodschappen te doen. Ondertussen kwamer steeds meer mensen binnen die hun camper kwamen inleveren. Alle houdbare spullen die nog over waren, werden naar een hoekje gebracht waar alles werd uitgestald. Wij konden daaruit kiezen en weer wat meenemen. Joost vond dit wel een uitdaging en heeft van alles bij elkaar gescharreld ( een complete barbeque, toiletpapier, spaghetti, rijst, water, peper en zout enz) Die buit was alvast maar binnen. Een duitser bood ons ook nog een pas voor de amerikaanse parken aan (80 dollar nieuw) voor 20 dollar en wij waren helemaal klaar om te gaan! Na een laatste check alles op de bedden in de achterkajuit van de camper gegooid en rijden maar. Het eerste uur was wel even wennen maar algauw begon de chauffeur er aardigheid in te krijgen. De Tomtom werkte prima en de eerste stop werd een grote supermarkt de Safeway. Tijdens de vrouwenuitleg had ik voor deze keten(de amerikasnse appie) al een discountpas gehad en dat was maar goed ook. Wat is eten duur in de US! We waren na een uur shoppen (wel 2 karren volgeladen) 377 dollar kwijt inclusief een discount van 45 dollar...
Toen kwam de grootste uitdaging, hoe stouwen we dit allemaal in de camper? Maar we ontdekten allerlei verrassende laatjes en deurtjes en ook de omvang van de koelkast en vriezer viel niet tegen en al gauw was alles weggewerkt! Even in de camper op de parkeerplaats ( we namen 4 parkeerplaatsen in beslag!) geluncht en toen op weg naar de 17 mile drive.
Een hele mooie rondweg bij Carmel met mooie uitzichtspunten. Het was ook echt schitterend, heel veel zeeleeuwen gezien op rotsen maar ook springend uit het water en natuurlijk de lonely cipress, de meest gefotografeerde boom van californië of misschien wel de US. Het was inmiddels al half 6 dus nu toch echt maar eens op zoek naar onze camping. Na een half uurtje kwamen we daar aan. De receptie was al dicht maar buiten hingen enveloppen aan een bord voor de gasten die nog niet waren gearriveerd. Voor ons hing er gelukkig ook een tussen ( toch weer even spanend want de camping was helemaal vol) . We hadden een backin plek met fully hook up. Dat betekent achteruit inparkeren en aansluiting op water, electriciteit en riolering. Aljes aangesloten en toen konde slide out naar buiten. De zijwand van de camper gaat dan naar buiten waardoor je leefruimte binnen wordt vergroot. Dit naar buiten schuiven ging met nogal wat verdacht gekraak, bleken er twee lege waterflesje achter gevallen te zijn. Gauw dat ding weer naar binnengeschoven en met een ijzeren stang de flesjes opgevist. Eerst maar eens even een borreltje gedronken aan de picnictafel , daar waren we wel aan toe! Het werd al snel fris omdat ee vlak aan zee zitten, dus toch maar snel gaan koken. Ook dit liep niet geheel vlekkeloos. Zodra ik de worstjes ging braden begon het brandalarm te loeien maar uiteindelijk toch ons eerste maaltje kunnen verorberen. Daarna nog alle tassen uitgepakt en discussie gevoerd over wie waar slaapt. De indeling is nu als volgt: pa en ma in de achterkajuit, thomas in de bovenpunt, sjoerd de bakboord kooi en Joost de stuurboordkooi in de kajuit :). Om 22.00 was het stil!