Dag 8

Reisdag 8

Dag 8 woensdag 19 juli Joshua Tree Park -Sedona
Gisteravond klom Sjoerd nog even op de rotsen achter onze camping op zoek naar slangen. Algauw kwam hij terug met de mededeling dat hij er een gevonden had in een spleet. Thomas en Joost gauw mee natuurlijk gewapend met hun telefoons. Om wat beweging in de slang te krijgen werd er een takje gegooid maar er gebeurde niets. Toen toch maar wat dichterbij gekropen en wat bleek, het was geen slang maar een muts...
We hadden een wat onrustig nachtje in de desert, we hoorden op diverse plekken rond de camper een soort jankend gegil en vervolgens kregen we nog een klein onweersbuitje over ons heen. Maar om 7 uur toch weer enigszins fris op gestaan. Sjoerd ging op zoek naar pootafdrukken rond de camper en daarna snel ontbeten want het zou een lange rijdag gaan worden. Opeens zagen op de rotsen schuin boven ons een coyote staan. De telefoons en camera werden snel gepakt toen de coyote plotseling naar beneden kwam recht op ons af. Maar halverwege dook de coyote in een spleet en kwam gelijk weer naar buiten met vier welpjes! Ze bleven even voor het hol stoeien en poepen en klommen toen weer naar boven en verdwenen weer uit zicht. We hadden prachtige foto's gemaakt, onze dag kon niet meer stuk en het verklaarde gelijk dat gegil rond de camper vannacht! We zijn wel wat te laat vertrokken door dit spectakel maar dat hadden we er wel voor over. Eerst drie uur door de dessert gereden. Mijn eerste ritje achter het stuur, het eerste uur kwamen we slechts 5 tegenliggers tegen dus ik had alle tijd om te wennen. Vervolgens een gedeelte van de route 66 gereden. We kwamen door het 'authentieke' westerndorpje Oatman dat door de amerikanen tot een ware kermisattractie was verheven compleet met 'wilde' ezels. We zijn even gestopt om rond te lopen en wat foto's te maken. Thomas weigerde in deze kermis rond te lopen en bleef in de camper. Als aandenken hebben we een Trump 'make america great ' pet voor hem gekocht.
Vervolgens nog een prachtig stuk van de route 66 door de bergen gereden en daarna via de snelweg verder. Het laatste stuk voor Sedona hadden we 2 keuzes. Of de route door een prachtige kloof dat wordt afgeraden voor campers groter dan 30 foot of via de snelweg. Wij zijn precies 30 foot dus dat werd natuurlijk de kloof. Nou dat viel niet echt mee. Wat bleek, de weg was10 mijl lang opgebroken. In plaats van asfalt was het een dirt road met diepe kuilen en op de plekken waar nieuw asfalt lag, moest je tussen pilonnen doorrijden. Exact op het moment dat wij daar reden barstte er een enorm onweer los. De weg veranderde in een moddepoel en overal lagen omgevallen pilonnen op de weg waar we langs zigzagden. We kregen het toch wel wat benauwd dat we in de modder vast zouden komen te zitten maar we hebben het gelukkig gered en kwamen om 18.30 op de camping . We hebben een prachtige plek aan de rivier!