Dag 12

Grand Canyon

Sorry geen internet verbinding in Grand Canyon
Stond nog op de verlanglijst, ontbijten bij Ihop (International House Of Pancakes) Dus vandaag eerst daar langs gegaan. Niet een echte fastfood zoals gedacht maar netjes aan een tafeltje met een serveerster die de bestelling op komt nemen. Een 4 dubbele pannenkoek met aardbei voor één van ons. Drie losse pannenkoeken met een bakje Nutella was ook mogelijk. Best een stevig ontbijtje die Amerikaanse pannenkoeken.
Het eerste deel van de reis gaan we over de historische route 66. Het valt eerlijk gezegd een klein beetje tegen. Best een goede weg on te rijden maar de dorpjes van weleer komen we niet echt tegen. Toch wel wat leuke foto’s kunnen schieten van oude auto’s die men als nostalgie heeft neergezet.
Na de route 66 via de Highway door naar Grand Canyon. Weer een heel lang stuk saai, met weinig variatie in het landschap. We hadden een kampeerplaats gereserveerd in het National Park. Hier eerst onze camper neergezet en wat gegeten. Daarna met de gratis schuttlebus naar het visitorscentre om te vragen waar we de Canyon het beste kunnen bekijken als we één middag/avond hier zijn. Hier de hoek om 4 minuutjes lopen en dan kun je canyon zien. Je kunt het bijna niet geloven er valt hier nog niets te zien. Maar inderdaad na een korte wandeling loop je bijna zo de Grand Canyon in. Wat een fantastische uitzicht, zo ver als je kunt kijken zie je alleen deze rotsformatie. Ook best een heel eind steil naar beneden. Maar voor de foto toch wat uitdagende plekjes op gezocht in het gedeelte wat niet afgezet is met een hekwerk. En dit levert fantastische foto’s op. We zijn een stuk langs de canyon gelopen naar Yavapai Point waar ook een museumpje is gevestigd. Vanuit hier hebben we de zonsondergang bekeken. Dit was al om 19:28uur. Daarna dus al redelijk snel donker, en donker is hier echt donker. Met de shuttlebus weer terug naar de camping en hier nog wat eten gemaakt. De temperatuur is zover gedaald dat een vestje best prettig is. Dat zal lekker slapen. Wat een mooie ervaring met prachtige foto’s.
Morgen door naar Page waar we om 15:00uur moeten zijn voor de Antilope Canyon tour.