Dag 11

Joshua Tree

De dag startte vandaag met dezelfde hitte en wind als gisteren. In de camper gegeten omdat het brood anders van de tafel afwaait of het zand erop. De eerste locatie waar we heen zijn gegaan is de Joshua Tree National Park. Eerst bij het visitors centre langs om te kijken wat voor leuks er voor ons te doen zou zijn in het park. De vriendelijke mevrouw raadde ons aan om één van de twee One Mile hike’s te doen. Niet te ver lopen in de hitte en best veel moois te zien. Take plenty of water with you was het tweede advies. Het was nog een redelijk stuk rijden tot aan de entree van het park. Het is echt een prachtig park met niet alleen de Joshua Tree’s maar ook diverse rotsformaties. Heel goed onderhouden wegen en nette parkeerplaatsen. En immens groot. Tussendoor al een keer gestopt om foto’s te maken. Had ik al gezegd dat het heet was? Verderop bij een grote parkeerplaats de camper geparkeerd. Hier vandaan de wandeling begonnen. Rugzak vol met flesjes water zoals geadviseerd en fotocamera mee. De route stond heel goed aangegeven en hoewel het maar 1 mile (1,6km) lang was waan je je toch midden in de woestijn. Alles zo droog als maar kan, zelfs sommige cactussen schrompelen hier weg. Na een wandeling van circa 45minuten was Fenne er wel erg klaar mee en was als eerste weer terug bij de camper.
Nu meteen door naar Kingman in de buurt van de historische route 66. Eerst een klein stukje tussendoor en dan highway 62. Hoe lang kun je rijden en alleen maar een paar auto’s tegenkomen? Verder helemaal niets dan zand en plantjes. 2 uur lang is het ons gelukt. Vandaar dat bordje aan het begin met volgende service station over 100 mile. (160km) Op de kruising met de highway 95 een tankstation en een truckwash. Eerst maar even tanken want het volgende stuk gaat anders niet lukken. Ongeveer 40 gallon (151liter) ging erin.
En weer een uur rijden en niets anders dan verkeer tegenkomen. In de iets meer bewoonde wereld nog even een tussenstop om wat te eten en door naar de camping. Snel het spul aangesloten, zwembroek aan en het zwembad in. Hé grappig om een paar dezelfde Nederlanders als gisteren hier tegen te komen. Nu wel het grilletje in elkaar geknutseld met een multifunctionele kurkentrekker. Kippetjes op de grill en in het donker gegeten. Want zoveel zon als er overdag is zo snel is hij ook weer onder. Rond 20:00uur (plaatselijke tijd) is het donker.
Morgen door naar de Grand Canyon, kijken of ze daar ook een one mile hike hebben.