Dag 16

Narrows

Hadden wij gisteravond even de gedachte dat het wel af zou koelen. Dus airco uitgedaan voordat we naar bed zijn gegaan. Rond één uur dreven we ons bed al uit. Snel de airco maar weer aangedaan, dan maar door de herrie heen slapen. Dus een gebroken nacht maar wel op tijd opstaan want we gaan vandaag de Narrows wandelen. Met de camper naar het dorp voor het park om daar te kunnen parkeren. Een leeg parkeerterrein gevonden en de camper heel netjes op een personenauto parkeerplaats neergezet. Komen we bij de parkeermeter, Campers niet toegestaan! Balen! Dan maar door om wat anders te vinden, het is hier niet zo goed geregeld als in de andere nationale parken. Toch een parkeerterrein gevonden. Bijna helemaal leeg en ook geschikt voor campers. Self service deze keer. Aan het begin van het parkeerterrein een enveloppe + afscheurstrookje invullen met de campergegevens. Geld in de enveloppe doen. Strookje afscheuren en enveloppe met geld in een brievenbus gooien. Strookje achter de ruit van de camper leggen. Het kan zo simpel zijn. Klein stukje lopen naar de gratis shuttlebus naar de ingang van het park. Eerste shuttlebus, VOL, en rijdt door. Tweede shuttlebus stopt, laat één iemand uit. Is ook vol, deuren weer dicht en rijdt weer door. Dan gaan we lopen, 0,8km staat aangegeven. Zijn we bijna bij de volgende halte komt de derde shuttlebus. Ook vol, dus rijdt gewoon door. Makkelijk zo’n shuttle dienst. Dan maar doorlopen tot aan het visitors centre. Hier een paar stokken gehuurd, wordt aangeraden voor het lopen door het water. Daarna naar de ingang van het park. Wel even entree betalen. Eh.. beste mevrouw we hebben een pas voor alle parken maar die ligt in de auto? Geen probleem, als je nu betaald en vanmiddag terugkomt met je pas dan storten we het geld terug. Goed geregeld. Dan in de rij voor de shuttlebus van het park. Een kleine wachtrij, maar Nederlanders voor ons dus wat ervaringen gedeeld. Intussen verteld een ranger dat een paar wandelroutes afgesloten zijn en voorlopig ook niet meer open gaan. Boete op het overtreden van de afsluiting $5.00,00 p.p. + risico van 6 maanden cel. Onze wandelroute is gelukkig wel open.
Na aankomst van de shuttlebus bij de laatste halte eerst een stukje verhard pad tot aan de rivier. Vanaf hier ontkom je niet aan het lopen door de rivier. De kloof is op sommige plekken zo smal dat de rivier de gehele breedte gebruikt. Het voelt een beetje raar in het begin maar dat went redelijk snel. Sommige stukken zijn zo diep dat het water tot aan de schouders van Youri komt. Niet overal gelukkig en kun je ook normaal lopend verder. Een hele mooie ervaring, de omgeving is prachtig en het waden door de rivier maakt het extra leuk. We hebben niet de hele route gedaan deze is namelijk 16 mijl lang. En je kunt niet rond lopen, je gaat dezelfde route terug als je heen gekomen bent. Dus na een kilometer op 5 wat gedronken en weer terug. De terugweg is stroomafwaarts en loopt iets makkelijker als de heenweg. Aan het einde/begin van de route de schoenen leeggegooid en weer terug naar de shuttlebus. Even een tussenstop bij een restaurantje en wat eten en drinken gehaald en heerlijk onder een grote boom op het gras gegeten. Plus een lekker softijsje toe. Terug weer naar het visitors centre en naar de shuttle bussen van het dorp. Helaas een lange wachtrij, dan maar weer lopen naar de camper. In de kloof had je niet zo’n last van de hitte maar hier op straat is het vreselijk heet. Weer bij de camper doen drie van ons meteen de schoenen uit. Helaas voor mij moet ik nog rijden. Natuurlijk eerst even naar de ingang om het entreegeld weer terug te laten storten.
Op de camping aangekomen de camper snel weer aangesloten en weer wat drinken. Voor extra verkoeling nog een duik in het zwembad genomen.
Met de redelijk goede WiFi verbinding even mijn saldo gecheckt….! Want morgen gaan we naar Las Vegas.