Dag 3

1 augustus 2015

Ontbeten bij Lenwich. Caffee latte en cranberry muffins. Rick een egg sandwich en Laura een bakje fruit en helemaal dol op iced coffee. Daarna even gewandeld door Central Park en stilgestaan bij een monument ter ere van John Lennon waar een lookalike op zijn gitaar muziek van de Beattles speelde. Best indrukwekkend. Daarna snel naar Top of the Rock met de metro en daar genoten van een overweldigend uitzicht over de stad. WoW! Daarna gegeten bij Applebees. Vervolgens op Broadway een tentoonstelling van the Hungergames bezocht. Erg fraai om verschillende kleren en attributen van de acteurs uit deze films te zien. Voor Laura en met name Meike erg leuk want zij is een fan van het eerste uur. Ik neem me voor om bij terugkomst in Nederland alle films te gaan kijken.
Daarna snel terug naar het hotel want kaartjes vergeten voor de baseballwedstrijd van de Mets deze avond (stom). Dat was nog een hele toer want de Metro reed op zaterdag een ander traject dan we gewend waren. De expresstrein reed ons station voorbij! Na het oppikken van de tickets snel met metrolijn 7 naar Queens, cityfield voor het bijwonen van een wedstrijd van de NY Mets. Dat was ook nog ongeveer een uur. Maar uiteindelijk kwamen we keurig op tijd aan en liepen we met alle Mets-fans rustig het immense Cityfield-stadion in. Een fantastische ervaring om mee te maken, zo'n wedstrijd. Qua sfeer dan want de sport zelf is saai om naar te kijken. Er gebeurt erg weinig op het veld en er worden maar weinig ballen goed geslagen. Geen wonder dat baseballteams wel zo'n vijf wedstrijden per week spelen want moe kunnen deze spelers van een wedstrijdje niet worden.....
In de pauze maakte een mevrouw achter de bar mijn dag in 1 keer goed. Ik bestelde bier en moest mijn ID laten zien. Toen ik mijn verbazing daarover uitsprak kreeg ik te horen dat dat de policy was voor mensen van onder de 40 !! Schijnt echt zo te zijn in de States want ik zag het meer mensen doen.
Je krijgt trouwens wel waar voor je geld want een gemiddelde wedstrijd duurt ongeveer tweeëneenhalf uur ! Wij zijn eerder vertrokken want hadden nog een hele reis terug voor de boeg.
Bij terugkeer in het hotel nog snel wat drankjes gehaald bij een winkeltje in de buurt. De hotelbar was ons de vorige avond namelijk niet zo goed bevallen...