Dag 12

10 augustus 2015

Vandaag een lange rit naar Lake Isabella waar ons volgende resort ligt. Maar voor we daar aan beginnen ontbijten we op uitdrukkelijk verzoek van Laura bij de IHOP (hetgeen kennelijk staat voor international house of pancakes), een nieuw trendy concept waar Laura al voordat we naar Amerika gingen graag een keer naartoe wilde. En eerlijk is eerlijk, het was inderdaad een super lekker ontbijt, met een grote keuze uit verschillende kleine pannenkoekjes, wafels, etc, versierd met het lekkerste fruit. Laura had niets te veel gezegd en na onze omzwervingen gisteravond lieten we het ons goed smaken.
Tot dusver waren de afstanden tussen de resorts zo tussen de 200 en 250 kilometer. Nu stond er een rit van 450 kilometer op het programma. Rick, Meike en Laura vinden dat niet erg want in de camper vermaken zij zich prima met muziek luisteren, kletsen, gamen en een dutje doen. Voor de chauffeur is het ook niet erg want het rijden in een camper bevalt mij uitstekend. Wel valt op dat de wegen in Amerika verre van goed, ja zelfs vaak slecht zijn. Op veel plaatsen wordt aan de weg gewerkt om dit te verbeteren maar het valt natuurlijk niet mee om het wegennet in zo'n groot land continue in goede staat te houden.
De weg naar Lake Isabella is lang en saai en we rijden duidelijk in een droog, uitgestrekt en armoedig gebied. Dat mensen hier kunnen wonen! De camping is eenvoudig, zoals ze dat trouwens allemaal zijn. Een 'rv-resort' in Amerika is eigenlijk niet meer dan een grote betonnen parkeerplaats, met voor elke camper een kraantje en een electriciteitspaaltje, en heel af en toe een boom. That's it! Sfeer hangt er niet en een vergelijk met campings in Europa is ver te zoeken. Dat is iets wat ons erg is tegen gevallen. Je zou het kunnen vergelijken met de grote parkeerplaatsen voor vrachtwagens zoals je die in Nederland veel ziet. Allemaal netjes op een rijtje en heel dicht op elkaar....:-(((
Aangekomen bij ons 'resort' blijkt het hier - zo horen we - vier jaar (!) niet geregend te hebben. Het Lake is geen Lake meer te noemen en in het beetje water wat er nog staat staan dode bomen. Bizar!
Het is aan deze kant van Amerika al om 20.30 uur donker. Veel tijd om 's avonds nog wat te ondernemen is er dus niet. Morgen weer een rit van meer dan 400 kilometer naar het laatste nationale park dat we bezoeken, Yosemite.