Dag 13

11 augustus 2015

Tijdens deze wederom lange rit moet er uiteraard ook weer getankt worden. De benzine in Amerika is niet duur, ongeveer $ 3,39 per gallon, maar toch staan we nogal eens bij een benzinestation; onze camper zuipt als een gek! Niet vreemd als je ziet welke afmetingen het heeft en vaak moet er ook bergop werk verzet worden.
We maken ook van de gelegenheid gebruik om weer eens boodschappen te doen bij één van de vele grote supermarktketens die Amerika kent. Wat opvalt is dat je hier, en eigenlijk bij alles wat je koopt, steeds niet zeker weet wat je uiteindelijk kwijt bent. De schappen zijn namelijk 'netto' geprijsd en bij de kassa wordt er dan nog eens sales-tax bijgeteld. De percentages daarvan verschillen per staat, maar gemiddeld komt er een bedrag van tussen de 5 en 10 % bij.
In de restaurants is het nog erger want daar staat op je rekening niet alleen de genoemde sales-tax vermeld, maar ook is al voorgerekend hoeveel fooi je verwacht wordt te geven bij een fooi van 15% (daar begint het mee!!), 18% en 20%. Wel erg service gericht van die Amerikanen :-))
Aanbeland in de buurt van Yosemite besluiten we deze keer eerst het park te bezoeken en pas daarna in te checken bij de campground van vandaag. Die rijden we dus eerst voorbij.
Het leuke van Yosemite is dat je daar, in tegenstelling tot de vorige parken, zelf met de camper door heen mag rijden en dus kunt stoppen waar je zelf wil. Dat doen we diverse keren want dan beleef je de natuur het best. Yosemite verschilt duidelijk van de eerdere parken, want het kent aanzienlijk meer bomen, beekjes en stromen, velen bezaaid met grote rotspartijen die de kinderen leuk vinden om te beklimmen. Zelf vind ik Zion net iets mooier, maar Yosemite staat bij mij duidelijk op de,tweede plaats.
Op ons 'resort' sluiten we de avond af met een barbecue. Morgen op weg naar San Francisco.