Dag 15

13 augustus 2015

We willen vandaag volop genieten van San Francisco, dus we nemen al vroeg de bus. Die brengt ons inderdaad netjes tot aan de Golden Gatebridge en ook de stadsbus daarna leidt ons naar het centrum, dicht in de buurt van het kantoor waar we de voucher moeten inleveren. We hebben het geluk dat we daarna meteen kunnen instappen voor de Downtown Tour. Die voert ons onder meer langs Fishermans warf, China town, Little Italy, Financial district, etc. Onderweg stappen we een keer uit om even wat te drinken en te shoppen en om een rit met de beroemde Cable-car te maken. Dat laatste lukt niet omdat het er druk is en we nog meer op ons programma hebben staan. Die middag gaan we namelijk nog fietsen over de Golden Gate bridge (naar Sausalito), met een terugtocht per boot langs Alcatraz. We besluiten het daarom te houden bij een paar foto's.
De fietstocht start in het centrum en is ongeveer 15 kilometer. Via Fishermans Warf volgen we de kustlijn om uiteindelijk bij de beroemde brug uit te komen. We zijn zeker niet de enige die deze fietstocht onderneemt, maar het is wel een unieke, once-in-a-lifetime-ervaring. We stoppen regelmatig om even te kunnen genieten van het prachtige uitzicht op de oceaan en op de skyline van San Francisco. Gaaf!
Als we aankomen in Sausalito leggen we eerst onze vertrektijd voor ons retour met de ferryboot vast. Daarna willen we gaan eten en we komen uit bij een erg leuk restaurantje. Van al dat fietsen hebben we behoorlijk trek gekregen.
Als we de overtocht terug naar San Francisco willen maken blijkt dat het goed is dat we onze vertrektijd vooraf hebben vastgelegd. Het is erg druk met mensen die terug willen en ook wij moeten nog lang wachten tot we aan boord kunnen. De fietsen moeten overigens ook mee terug en weer ingeleverd worden in het centrum van de stad.
Het is inmiddels 19.00 uur en eigenlijk zouden we nog even naar het zee-aquarium op pier 39 willen. Dat blijkt tot 20.00 uur open te zijn maar we willen eerst zeker zijn van de bus die we moeten hebben, terug naar Novato. En jawel hoor, weer is er nergens een bushalte te vinden!!! Ik houd daarom een taxi aan en deze chauffeur is wel bereid om vijf personen mee te nemen. Een kwartier later zet hij ons af bij de Golden Gate Bridge en kunnen we de streekbus nemen naar Novato. Rond 23.00 uur komen we aan bij onze 'parkeerplaats'. Welterusten!