Dag 16

14 augustus 2015

Vandaag gaat de tocht naar Marina Dunes, een plaatsje in de buurt van Monterey. Daarmee begint onze laatste week, op weg naar Los Angeles, onze eindbestemming. Het is de bedoeling deze laatste week op ons gemak via Highway 1, de kust af te zakken en lekker nog wat te relaxen.
Ons rv-resort blijkt wederom niet meer dan een aangeklede parkeerplaats te zijn, maar ligt wel vlak bij het strand. Via een korte wandeling door de duinen komen we aan op een strand waar die middag verder niemand was. De kinderen gingen de zee in en wij keken toe. Het liep inmiddels tegen de avond en plots zien we op een afstand van zo'n 150 tot 200 meter uit de kunst enkele walvissen boven water komen en af en toe zelfs opspringen. Wouw!! Dit hebben we nooit eerder gezien en we blijven dan ook allemaal geboeid kijken. Een paar minuten zien we niets meer totdat op een andere plek in de oceaan hetzelfde schouwspel zich herhaalt. De kinderen zijn inmiddels uit de zee gekomen en haasten zich om hun telefoon te pakken om te filmen en foto's te maken. Werkelijk fantastisch! We hadden al wel gelezen dat dit een walvis en dolfijnen gebied is, maar dat neem je eigenlijk niet echt serieus. Althans, je staat er niet bij stil dat je ze ook zelf echt zult zien. Wel dus!
Een nadeel van ons resort/parkeerplaats is dat het echt pal aan de snelweg ligt. Dat hadden we al gelezen in de commentaren op Tripadvisor, maar het was echt erg. Op borden op de camping stond zelfs aangegeven dat men zich vrijwaarde van ziektes die gasten eventueel zouden oplopen wegens de luchtvervuiling. Echt te gek voor woorden. In Nederland zou er voor een dergelijke camping nooit een vergunning zijn afgegeven. Nog daargelaten het geluid van de snelweg. Ik denk dat Marion en ik 's nachts met onze hoofden niet meer dan 50 meter van de snelweg aflagen!! Geen grap.
Niet heel goed geslapen dus die nacht.....