Dag 18

16 augustus 2015

We willen vandaag naar het strand, maar hebben gezien dat het vanuit onze camping wel drie mijl lopen is om door de duinen bij de zee te komen. Beter dus om met de auto via de andere kant, over de weg bij het strand van Pismo Beach te komen. Dat gaat goed en we zien dat veel Amerikanen hun auto, meestal een truck met vierwielaandrijving het strand mee opnemen. Ze zouden toch eens een keer een stukje moeten lopen......
Je zou vermoeden dat bij een strand ook wel wat eet- en drinktentjes zijn, maar dat blijkt dus niet het geval. Dus loop ik 's middags maar het strand af, terug het plaatsje in om te zien of er ergens wat te eten te krijgen is. Na een wandeling van een kilometer of 2 kom ik bij een hamburgerrestaurant. Missie geslaagd. Ik neem van alles mee en ben 45 minuten later weer terug op het strand. Er kan gegeten worden!
We verblijven een uur of vier op het strand en dat blijkt net te veel te zijn geweest. We zijn namelijk allemaal verbrand, ondanks uitvoerig insmeren met factor 30. Zou de ozonlaag hier dunner zijn? Morgen dus maar uit de zon blijven.