Dag 20

18 augustus 2015

Vandaag vroeg opstaan want we moeten de camper voor 11.00 uur inleveren bij Cruise America in Los Angeles en dat is vanaf Malibu nog 65 kilometer rijden. Ook moet de camper worden schoon gemaakt en de tassen worden ingepakt. Onderweg nog tanken want de RV moet met een volle tank worden ingeleverd. Gaat allemaal vlotjes en om iets voor 11 elf komen we aan bij Cruise America. Daar worden we snel geholpen en binnen een half uur zitten we al in de taxi op weg naar Hilton Airport hotel, waar we overnachten alvorens morgen terug te vliegen naar Amsterdam. Daar even inchecken en de koffers in de kamers zetten om daarna snel naar Hollywood te gaan om daar de zogenaamde TMZ bustour te doen langs allerlei plekken van sterren en beroemdheden. Tour duurt 2 uur en Is leuk. Daarna nog wat shoppen en eten waarna we door de ober van het restaurant worden getipt om een taxi via Uber te regelen, teug naar ons hotel. Dat zou ons veel geld besparen t.o.v. een reguliere taxi, zo zei hij, waarmee we die middag waren gekomen. Dat wilden we wel eens proberen want de taxirit 's middags had ons, inclusief fooi, $ 80 gekost. Nadat ons uitgelegd was hoe Uber precies werkt heeft Meike de app gedownload en hebben we een taxi besteld. Dat gaat echt reuze snel, want nadat je op de bestelknop hebt gedrukt staat er binnen 10 minuten een taxi. Er komt geen contantgeld aan te passen want alles gaat via creditcard.
Binnen 10 minuten komt er een Mercedes voorgereden, nadat ik met de chauffeur nog wel enkele keren telefonisch contact heb gehad om precies uit te leggen waar we staan. Gaat allemaal goed maar de Mercedes is niet berekend op 5 personen. De chauffeur mag ons dus eigenlijk niet meenemen, maar is bereid dat toch te doen als we hem een flinke fooi geven (?!). Hij riskeert naar eigen zeggen namelijk een boete van 500 dollar. We gaan maar op zijn aanbod in. Uber zou namelijk zeer goedkoop zijn dus een flinke fooi ($20) kan er dan wel vanaf. Ik ga voorin zitten en Marion en de kids opgevouwen achterin. En wat blijkt. Per saldo zijn we helemaal niet goedkoper uit. Want de rit kost ons net iets meer dan $ 60, dus samen met de fooi zijn we weer $ 80 kwijt. Hmmmm......iets klopt hier niet. Rick heeft een verklaring en ik denk dat die klopt. Een reguliere taxi rekent de prijs per minuut en Uber per afgelegde mijl. Die middag zijn we over de snelweg gereden en nu dwars door de stad .
Nog even een afzakkertje in het hotel en dit blog bijwerken en daarna lekker naar bed. Morgen een lange vliegreis van maar liefst 12 uur voor de boeg. Inclusief het tijdsverschil met Nederland van 9 uur komen we dan donderdagochtend om 10.00 uur aan op Schiphol.