Dag 5

3 augustus 2015

De volgende ochtend gingen we in Scottsdale op zoek naar een ontbijt. Niks te vinden, alles uitgestorven! Zou dat aan de maandag liggen? We betwijfelen het. We maken foto's van een straatje dat er uitziet als het eerste beste straatje uit een Western, compleet met een saloon. Daarna toch maar een ontbijt genomen in ons hotel. Wat echt heerlijk bleek te zijn. Laura's wens om een keer te gaan ontbijten bij Ihop, - een kennelijk bekende keten in Amerika die de lekkerste ontbijtjes met pannenkoeken en vers fruit serveert - bleek nagenoeg uit te komen want wat we hier kregen leek er mee overeen te komen.
Daarna zijn we lekker gaan zwemmen in het zwembad bij het hotel. Buitengewoon mooi maar niet echt een afkoeling. Het water was gewoon warm. Maar goed, in de zon liggen was niet echt een alternatief want de temperatuur lag wederom boven de 40 graden Celsius!!
Om half twee werden we opgehaald met de taxi om ons naar Cruise America in Mesa te brengen waar we om 14.00 uur de camper zouden kunnen ophalen. Daar had ik 's ochtends nog voor gebeld. Bij aankomst kregen we eerst een instructiefilm te zien. Maar daarna gebeurde er niets en kregen we na een half uur te horen dat onze camper over ongeveer een uur klaar zou zijn. Niet dus!! Ze bleken 's ochtends een camper die voor ons bedoeld was mee te hebben gegeven aan een ander!? Toen ik me daar over opwond werd mij verteld dat ik dan wel een andere mee zou krijgen maar dat we daar wel nog een uur op zouden moeten wachten want die camper moest nog worden nagekeken, schoongemaakt etc. Nou ja, vooruit dan maar. Maar na enige tijd kreeg ik door dat er toch nog een probleem was. Navraag bleek te leren dat ze volgens hun automatiseringssysteem die betreffende camper niet aan ons mee mochten geven omdat die weer in Mesa moest terug komen en wij onze camper uiteindelijk afleveren in Los Angelos. Kortom, men had de verkeerde camper schoongemaak etc dus moest nu met gezwinde spoed een andere camper worden geprepareerd. Grrrr....!!! Uiteindelijk vertrokken we om 17.00 uur, maar met de toezegging dat we aan het einde van onze rondreis een dagvergoeding van $ 153 zouden krijgen want ze snapten zelf ook wel dat ze met dit gehannes ons in feite een vakantiedag door de neus hadden geboord. Opvallend ander ding was ook nog dat de man die ons uitleg gaf over de werking van de camper er plots abrupt mee stopte met de opmerking dat ze gingen sluiten omdat het 17.00 uur was. Gvd, er zijn er voor minder naar de eeuwige jachtvelden gestuurd! Hij gaf simpelweg de sleutels en wenste me 'Good luck'......
Na het doen van boodschappen en eten onderweg kwamen we pas om 22.30 uur aan op onze campground in Sedona die ook al gesloten bleek te zijn. Gelukkig had de eigenaar een briefje opgehangen met het nummer van de plaats waar we onze camper konden neerzetten. En dat allemaal in het donker met een joekel van een camper (9 meter lang), waar ik ook voor het eerst van mijn leven in reed. Maar het ging gelukkig goed! Einde van dag 4, en het begin van onze tocht door Amerika!