Dag 9

7 augustus 2015

Het heeft de hele dag geregend en ook als we wakker worden is dat nog zo. Oeps, we blijken ons wel te hebben verslapen wat vast te maken heeft met de daling van de temperatuur waardoor het in de camper aangenamer is. Maar door her aanhoudende regengekletter op het dak van de camper hebben we ook niet veel zin om op te staan. Dat belooft niet veel goeds voor onze dag in Bryce Canyon. Dus maar met regenjas aan het park verkennen. Niet erg natuurlijk, maar wel jammer dat door de regen er een dichte mist hangt in de Canyon die het zicht behoorlijk belemmert. Maar gaande weg trekt de mist op en krijgen we toch goed zicht op de torentjes waar Bryce zo bekend om is. Mooi, en volgens Marion zelfs mooier dan met de zon erop. Zij geniet sowieso van de lagere temperatuur van deze dag ......
Door het slechte weer besluiten we korter te blijven dan we normaal zouden hebben gedaan. Maar snel door naar het volgende nationale park: Zion!
Op de weg naar Zion kunnen we al een aardige indruk krijgen van hoe het park eruit zal zien want overal duiken de paars-rode rotspartijen al op. Aan het eind van highway 9 komen we bij de ingang van het park en daar krijgen we te horen dat onze camper zo groot en breed is dat we begeleid door een tunnel heen moeten. Hetgeen niet meer blijkt in te houden dan dat het verkeer aan de andere kant van de tunnel voor ons wordt tegen gehouden zodat we alleen en zonder tegenliggers door het midden van de tunnel kunnen rijden. Heel fijn en ook echt nodig want de tunnel is smal. Het kost ons wel $ 15.