Dag 10

8 augustus 2015

Vandaag staat een bezoek aan Zion National Park op het programma. We hebben er positieve verhalen over gehoord en gelezen dus we verwachten er veel van. Ons RV-park ligt vlakbij dus we hoeven niet ver te rijden. We zijn op tijd maar toch is het al behoorlijk druk en moeten we wachten in een rij om binnen te kunnen. Het schiet niet erg op en vrij snel wordt duidelijk waaraan dat ligt. Er is een stroomstoring waardoor de kassa's niet werken. Een vrouwelijke ranger komt naar buiten en roept in het publiek dat besloten is om vandaag iedereen gratis naar binnen te laten. Gejuich gaat op in het publiek. Daar staan we dan met onze Nationale parkenpas....
In het park lopen we een paar trails die we van tevoren hebben uitgekozen. Op sommige stukken behoorlijk stijl maar goed te doen. We passeren een paar keer enkele kleine watervallen. Fraai! Rick en ik klimmen nog hoger om de bron van deze watervalletjes te ontdekken en dat lukt. Daarna met zijn allen rustig aan, terug naar beneden waar we besluiten te picknicken op een groot open veld. Helaas zijn we niet de enige, maar dat maakt de beleving niet minder. Het is fascinerend om midden in een canyon van rode rotspartijen te zitten, die door de zon her en der dieprood kleuren, maar op ander plaatsen weer bruin, grijs en oranje aandoen. In de Grand Canyon en in Bryce Canyon kijk je vanaf de kant op en in de canyon. Nu zitten we er voor het eerst zelf midden in. Heel bijzonder!
Daarna is het weer tijd om door te rijden naar onze volgende bestemming, Las Vegas, waar met name Rick, Meike en Laura erg naar uitkijken. Marion en ik herinneren ons van onze eerste Amerikareis, 22 jaar geleden, alleen maar een knotsgekke over-the-top-stad. Wel nieuwsgierig of het in die 22 jaar nog gekker is geworden.
De rit naar 'Vegas' voert ons nog enige tijd door Zion, wat fijn is in de wetenschap dat het een lange rit wordt. Meer dan 210 mile, de langste tot nu toe. Pas aan het eind van de middag komen we aan op het Oasis Las Vegas RV Resort waar we 2 nachten zullen verblijven. Een mooi aangelegd park met mini golfbaan en fraai zwembad dat tot 11 uur 's avonds open is. Na de lange rit, bij een temperatuur van meer dan 40 graden (het is woestijngebied) maken we dan ook graag van de avondopenstelling gebruik. Echt heerlijk!