Dag 4

Laatste dag New York

Vroeg op deze laatste dag in New York want ik heb Laura beloofd om met haar een rondje te gaan hardlopen in Central Park, wat op 100 meter van ons hotel ligt en dat we al hebben leren kennen als een ontspannen en sfeervol park. De rest ligt nog op een oor als Laura en ik om 08.15 uur het hotel uitstappen. Wat opvalt is de heerlijke rust in de stad op deze zondagochtend. Maar in Central Park wordt al volop gejogd, gefietst en gewandeld. Allerlei types zijn hier te aanschouwen en alleen daarom al is onze vroege activiteit geslaagd. Laura en ik genieten daarnaast van ons eigen rondje.
Terug in het hotel maken we de rest van het gezin wakker om mee te gaan ontbijten. Het adresje van gisteren is prima bevallen dus we besluiten om daar opnieuw naar toe te gaan. Deze keer kunnen we lekker buiten zitten.
Het plan voor vandaag is om in de buurt van ons hotel te blijven want we worden al om 14.00 uur door de taxi opgehaald om naar Newark AirPort te worden gebracht waar onze vlucht naar Phoenix om 18.30 uur zal vertrekken. Een mooie reden om het National Museum of History te bezoeken dat recht tegenover ons hotel ligt. Een bezoek aan dit museum stond al op ons lijstje en dat hebben we mooi op deze laatste dag kunnen doen. Wat een ongelooflijk immens groot museum is dit!! Daar kun je makkelijk een week in doorbrengen en dan verveelt het nog niet. Ons bezoek is dus veel te kort maar het is ons wel gelukt om overal langs te lopen en in elk geval een indruk te krijgen van wat het museum zoal in huis heeft. En dat is nogal wat! Dit museum is trouwens erg leuk ook voor kinderen. Het is thematisch opgezet en je kunt een app downloaden die je door het museum loodst.
Keurig op tijd worden we bij ons hotel opgehaald voor de rit naar het vliegveld. We komen erg vroeg aan maar dat vinden we niet erg. Het geeft ons de gelegenheid om op het gemak nog wat te eten.
Op dit vliegveld merken we ook voor de eerste keer het gemak van zogenaamde E-tickets die we van Jan Doets hadden gekregen. Met het daarop afgedrukte bevestigingsnummer kunnen we bij een zuil zelf inchecken en onze bagagelabels en boardingpassen uitprinten. Geen lange wachtrijen dus meer bij incheckbalies, dit is zoals het wat mij bertreft overal zou moeten zijn. Binnen 10 minuten was alles gedaan en konden onze koffers op de bagageband worden geplaatst. Die van mij bleek overigens iets te zwaar, dus er moesten wat boeken verplaatst worden naar de tassen van de kinderen.
Vervolgens weer een uitgebreide controle door de Amerikanen. Zelfs onze schoenen moesten worden uitgedaan en wederom een bodyscan. Grappig was dat Meike een zogenaamde Greencard kreeg waarmee ze zonder enige controle de poortjes door kon. Wat hiervan de reden is weten we nog steeds niet.
In Phoenix aangekomen konden de horloges weer 3 uur achteruit gezet worden. Wat was het daar warm zeg. Overdag had de thermometer dé 45 graden aangetikt! Pfff....
Gelukkig verliep de transfer naar ons hotel (Saguaro) in Scottsdale vlotjes. We hadden twee ruime kamers die netjes waren ingericht. Net zoals in NY namen Rick en ik de ene in beslag en de dames de andere. Jammer was alleen dat de airco een enorm lawaai maakte waardoor zelfs Marion 's nachts slecht bleek te hebben geslapen (en ik dus zeker)!