Dag 16

Banff en een groen meer

Dag 16
Bewolking en een goede temperatuur (na een hele koude nacht) begroeten ons als we de rolgordijnen omhoog doen. We rijden binnen een paar minuten van de camping naar het centrum van Banff, waar we op een speciale parkeerplaats voor RV’s (ofwel Recreation Vehicles, ofwel campers) ons hokje neerzetten. Hokje? Nou, hier in Noord-Amerika is het niet vreemd als men met een camper in de vorm van een grote bus kampeert. En voor wie dit niet genoeg vindt hangt er ook nog een (grote) auto achter! ‘Think Big’ zullen we maar zeggen. Dat verklaart dus de daarnet gekozen term. Niet dat wij de camper klein vinden hoor: alles zit erop en met de zijkant naar buiten is er echt genoeg ruimte om te bewegen.
In Banff is het een stuk meer toeristisch dan de andere stadjes in de Rocky Mountains. We zijn vroeg, dus dat helpt wel in het overal normaal bij kunnen. Als eerste natuurlijk een coffeebar voor een prima cappuccino met scone en… gratis WiFi! Verslag ge-upload en dochterlief via de Whatsapp gebeld. Via wat souvenirwinkels, de Hudson Bay (waar de tassen 25 procent waren afgeprijsd: joepie!) en de, het hele jaar door open zijnde, Christmas Shop kopen we vervolgens ook iets wat we echt nodig hebben, namelijk boodschappen.
Dan is het op naar Lake Louise Village, waar we eerst het Moraine Lake en misschien nog een keer Lake Louise zelf willen bekijken. Laat ik jullie, lieve blog-lezers niet vermoeien met wat volgt maar gewoon het koude feit geven dat wij bij geen van beiden zijn geweest. De Takakkaw Falls waren hetzelfde lot beschoren.
Inmiddels was het twee uur dus hebben we lunch gemaakt en zijn daarna naar het toeristenbureau gegaan om te vragen of het Emerald Lake wel toegankelijk was. Hoera! Het geluk is met ons en nog geen halfuur later kijken we naar het groene water van het gelijknamige meer. Een vriendelijke Koreaan, die we al als zodanig hadden 'herkent’ toen hij over Guus Hiddink begon, maakt een foto van ons. We knippen en schieten nog wat materiaal, want dat hadden we vandaag nog niet veel gedaan, en bezoeken op de terugweg nog even de Natural Bridge. In plaats van dat het water over de? rots stroomt, heeft het zich hier tussendoor gevreten met een soort brug als resultaat. Het is even wachten op een goede foto: door de Aziaten zien we het bos en de brug in het water niet meer, maar we blijven scherp en pieken op het juiste moment: vegetarische foto's!
Nu is het op naar een camping in Golden. Dit stadje ligt op onze weg naar Revelstoke. We gaan namelijk nu niet meer terug naar Banff waar we oorspronkelijk nog een nacht zouden verblijven.
Voordat de gyros in de pan glijdt, maken we eerst nog even kennis met een super lieve, knuffelgrage, 11 maanden oude en 50 kilo zware hond die een kruising blijkt te zijn tussen een Sint Bernard en een Berner Sennen. Helaas, terug vliegen we met een Airbus waar er aan de zijkant maar 2 stoelen naast elkaar staan….
Vandaag heeft minder gebracht dan verwacht, maar voor jullie, lieve volgers, heeft het wel een voordeel: het verslag is een stuk(je) korter…