Dag 6

Ucluelet en Tofino

Dag 6
Maandag, 5 juni. We zijn de dag rustig begonnen: ontbijtje, kopje koffie en daarna de camper richting Ucluelet gestuurd. Bij het toeristenbureau hebben we gisteren de tip gekregen om de Wild Pacific Trail te lopen. Op de parkeerplaats lezen we dat de wandeling 2.5 km lang is dat de ingeschatte tijd 1 uur + stops bedraagt. Nou, die stops zijn er hoor. Vooral het eerste deel tot aan de vuurtoren is magnefiek met mooie uitzichten op de Pacific. We spotten weer een Bold Eagle (zeearend) hoog in een denneboom op een van de vele rotseilandjes voor de kust. Een fantastische vogel met enorme klauwen en een grote spanwijdte. Het filmen lukt helaas niet (de vogel is gevlogen) maar gelukkig hebben we de foto's nog…
Het regenwoud waar we doorheen lopen is, op het pad na, zeer dicht begroeid. De bomen hebben hier de meest vreemde vormen aangenomen? met krommingen in alle richtingen. We houden ook hier de omgeving goed in de gaten, want er zijn regelmatig wolven gesignaleerd.
Terug op de parkeerplaats trakteren we onszelf op wat crackers met, jawel, Goudse kaas.
Van Ucluelet (Ukee voor intimi) rijden we, met een omweg via het nietszeggende Grice Bay, naar Tofino. Op het hele stuk hier lijkt alles om surfers te draaien, maar in Tofino komt het tot een hoogtepunt met links en rechts van de weg motels, hotels, cabins en shops, en dat alles gerelateerd aan dat plankje met een vinnetje. We kijken even wat rond, doen wat boodschappen en belanden uiteindelijk bij de Rhino coffeebar waar we niet alleen een prima cappuccino drinken maar waar we ook WiFi hebben! Dat betekent email binnenhalen en de dagverslagen van de afgelopen 2 dagen uploaden.
Op de terugweg koken we ons avondeten op een parkeerplaats bij Long Beach: hier is het een stuk lichter dan op de camping waar we midden tussen de bomen staan en dus weinig zonlicht hebben. Zoals al eerder gezegd is het hier een surfers Paradise. Dit wordt nog eens bevestigd door een ?chte VW Transporter met, je geloofd het bijna niet, een slide out!
De eigengemaakte Griekse hamburgertjes op vers stokbrood glijden prettig naar binnen. Als we klaar zijn met eten rijden we terug naar de camping: het is dan nog licht en met schemer wil je hier niet rijden. Afwasje doen, dagverslag maken en alles aan kant maken voor de nacht: onze 6de dag zit er al weer op.