Dag 2

Vancouver

Dag 2
Vanochtend opgestaan na een, weliswaar lange maar, goede nachtrust. Een cappuccino in de coffeecorner van het hotel luidt de start van een dagje sightseeing Vancouver in. Het ontbijt is niet inbegrepen bij het hotel, dus dat halen we bij de dichtbij gelegen supermarkt. Daarna lopen we naar het Information office voor wat algemene informatie waarna we de 4D voorstelling Fly over Canada bezoeken. Vanuit onze achtbaan-achtige stoeltjes worden we getrakteerd op waanzinnige beelden van besneeuwde bergen, diepe ravijnen, grote vlaktes, de Niagara watervallen en diverse steden. We moeten ons best doen niet onze voeten op te trekken, zó laag 'vliegen’ we over alles heen. Als je Vancouver bezoekt móet je dit zien!
Helemaal blij, met een glimlach van oor tot oor, staan we zo’n 20 minuten later weer buiten. Het miezert wat en we weten niet wat het weer gaat doen. Dit, gecombineerd met het feit dat we toch wel wat verreisd zijn, doet ons besluiten om voor de Hop-on-hop-off-tour te gaan. Een prima keuze blijkt al snel, omdat het een mooie afwisseling is van lopen en ons gatje laten rijden. In Stanley Park kijken we bij een aantal totempalen alsook de suspension bridge en bij Granville Island (wat feitelijk geen eiland is) bezoeken we de Public Market. Deze is super gaaf: leuke, kleine eettentjes met eten uit heel veel verschillende culturen en super veel verschillende stalletjes met etenswaren die variëren van vlees tot macarons.
Als laatste stop op ons rondje nemen we een kijkje bij Gastown, waar we een (onvermijdelijke) foto van de Steam Clock maken.
Op de route werden we kort gewezen op een Grieks restaurantje in Davie street: als liefhebbers van deze keuken een goede tip, dus die bezoeken we aan het eind van de dag. Taki’s Taverna blijkt een prima en zeer betaalbare souvlaki te serveren welke goed aansluit op de Spanakopita die we al eerder op de genoemde Public Market hebben gegeten. Het is natuurlijk onmogelijk om Vancouver op 1 dag te bekijken maar ik denk dat we vandaag best een leuke indruk hebben gekregen.