Dag 6

Apache Trail & Sedona

Hallo allemaal,

vandaag zijn we wederom vroeg uit ons hotel vertrokken, omdat er een autorit van bijna 8 uur op de planning stond. Na een lekker ontbijtje in het hotel zijn we in de auto gesprongen en moesten we bijna 2 uur rijden naar de Apache Trail. Dit is een 72 km lange weg vol bochten welke omhoog voert in de Superstition Mountains en is genoemd naar de oorspronkelijke bewoners van dit gebied. De route begint gewoon geasfalteerd. Halverwege de route kom je bij een oud dorpje (een korte, kleine straat) genaamd Tortilla Flat. In dit straatje staan allemaal oude gebouwen in de stijl van het Wilde Westen. We zijn even de Saloon binnen gelopen die er zat. De muren zaten allemaal tot aan het plafond vol met 1 dollar biljetten waar bezoekers allemaal wat op hadden gezet, erg leuk om te zien. Vanaf deze straat is Fer achter het stuur gekropen. Van te voren is ons verteld dat de Apache Trail onverhard is, dus wij hadden een stoffige zandweg voor ogen. Fer en ik vroegen ons dan ook af waarom we dan perse een midsize SUV nodig hadden terwijl alles geasfalteerd was. Dit hadden we nog niet gezegd of de geasfalteerde weg ging over in een onverharde weg. Er zaten erg veel zeg maar ribbels in de weg die ervoor zorgden dat de auto echt ontzettend trilde en we soms bang waren dat er wat stuk zou gaan. Na een paar kilometers over deze hobbelige weg te hebben gereden was meneer Ferry er natuurlijk alweer klaar mee, en we weten allemaal dat hij er dan niet vrolijker op wordt :D
De route lijdt door een prachtig landschap en je kunt bijna na iedere bocht weer van mooi uitzicht genieten.

Voor Fer was het hoogtepunt van de route het zien van een tarantula. De spin liep voor ons de weg over. Toevallig was er voor ons een busje gestopt met een gids erin. De gids tilde de spin op en gaf ons wat informatie. Het was de eerste tarantula die hij sinds lange tijd had gezien. Erg indrukwekkend om zo'n spin in het wild te zien.

De route eindigt bij de Theodore Roosevelt Dam, zoals de naam al zegt een dam, maar dan voor onze begrippen een hele grote (84 meter hoog). Achter deze dam ligt het Theodore Roosevelt Lake, een erg groot meer, het water was helemaal vlak, super mooi om te zien.
Kortom, de Apache Trail was echt schitterend en zeker het geschud in de auto waard!

Na de Apache Trail moesten we nog 2,5 uur in de auto zitten om bij onze eindbestemming van vandaag te komen: Sedona. Deze stad ligt tussen de schitterende rode rotsen en canyons ten zuiden van de plaats Flagstaff. Onderweg kregen we al een voorproefje van deze ontzettend mooie rode rotsen, de zon scheen bij het ondergaan er namelijk precies op.

Na te hebben ingecheckt in ons hotel hebben we een hapje gegeten bij een pizzeria even verderop in de straat. Jammer genoeg proef ik sinds vandaag niets meer doordat ik verkouden ben, erg jammer want het eten hier in Amerika is hier zo goed!

Nu is het tijd om de planning voor morgen in orde te maken en daarna lekker te slapen.

Tot morgen!