Dag 11

Arches National Park

Hallo maar weer,
Vandaag stond dus Arches National Park op het programma. Vanmorgen maar een keer niet te vroeg begonnen dus de wekker om 7 am gezet. Daarna onderweg om een ontbijtje te scoren, deze zat er helaas bij dit hotel niet in. Dus op naar de lokale supermarkt. Wat hier nogal verschilt met de Deka in Nederland. Mega groot zijn ze over het algemeen, met echt honderden soorten van alles. Bij een Wallmart zijn we ook al in geweest, deze verkochten zelf wapens (shotguns, messen, etc.).
Maar terug naar de dag, Arches dus. Na ons supermarktavontuur (en tankavontuur, moesten we ook nog doen) op zoek naar het park. Geen idee hadden we eigenlijk waar deze was. Maar gelukkig, was maar een minuut of 5 van ons hotel vandaan en we hadden hem dan ook snel gevonden. Met onze jaarpas van de Nationale parken (de America the beautifull pass, scheelt ons bij ieder park 20 tot 25 dollar aan entree! Danjel heeft hem in NL voor 38 euro van iemand kunnen overnemen) weer naar binnen en op naar het Visitors Center, daar waren we de afgelopen keren nog niet geweest maar omdat we nu in de planning hadden om woest te gaan hiken dachten we daar een route te halen. Dit was niet het geval, het mapje wat we aan het begin gekregen hadden lag daar ook allemaal.
Dus in de auto een rit van bijna een half uur naar de andere kant van het park. Aangezien daar de Devils Garden ligt, en ja dat klinkt zo lekker fijn. Hier lag een wandelroute van 11.5 km, deze voert je langs veel mooie Arches (bogen van kalkzandsteen, zie foto’s onder) en word aangemerkt als zware wandelroute, omdat er veel hoogteverschillen in zitten, de weg onverhard is en soms erg moeilijk begaanbaar is. Het eerste stuk dat we gingen wandelen was een soort grindpad en al best mooi om te zien. Dit pad leid tot de eerste Arch genaamd Landscape Arch, de langste natuurlijke boog ter wereld (ongeveer 90 meter lang). Dit is tevens het stuk wat de meeste mensen lopen, hierna word het pad moeilijker begaanbaar. Wij zijn hier dus wel verder gegaan. De route werd nu mega leuk, klimmen en klauteren over rotsen, smalle paden, overhangende bomen, en smalle kliffen waarover je moest lopen. Alles onverhard en indrukwekkend. De arches die we hier gezien hadden waren mooi, maar de wandeling op zichzelf was mooier, hele stukken waar niemand anders was. Nadat we op de helft waren zijn we eventjes gestopt om een broodje te eten. Daarna weer verder, alleen liep de route nu voornamelijk omhoog en was er totaal geen schaduw, dus het werd iets zwaarder. Maar toch hebben we het maar weer gered. Om 09.40 am zijn we vertrokken en om 01.42 pm waren we terug bij de auto, lekker 4 uur en 2 minuten stiefelen.
Hierna zijn we met de auto terug door het park gereden, er waren nog wat arches die we nog niet gezien hadden. Hier zijn we met de auto gestopt en aangezien de beentjes toch wel een klein beetje moe waren hebben we alleen de korte paden genomen om deze nog even te bekijken. Eigenlijk kwamen deze bogen op hetzelfde neer en was toch onze wandeling het mooiste. Het enige wat nog wel indrukwekkend is, is een rots genaamd “Balanced Rock”: een rots die boven op een zooitje kalksteen balanceert. Echt gaaf om te zien.
Hierna lekker terug naar het hotel. Lekker eventjes in bad, eventjes de voeten wat rust geven. Als we weer schoon zijn, moeten we nog wat boodschapjes doen voor morgen onderweg in de auto. En ja daarnaast zit een outdoorwinkel, en hier hebben wij saampjes ( jawel verklaar ons voor ouwe lullen ) een wandelbroek gekocht. De spijkerbroek waar we dit soort wandelingen in doen is waardeloos. Maar we hebben niet het standaard soort wandelbroek gekocht hoor (wees maar niet bang), jullie zullen het nog wel zien op foto’s. Hierna zijn we nog eventjes wezen Jeu de boulen met de buren. Nee geintje, zo oudbollig zijn we nou ook niet. Nee, we zijn weer eventjes naar de bar geweest om een happie en een drankie te doen. Dezelfde bar als gisteren, omdat die zo lekker beviel.

Voor morgen staat er weer een lange rit op het programma van 4 uur richting het plaatsje Bryce, met hier het gelijknamige park.

PS.: van de verkiezingen krijgen we hier erg weinig mee. Het enige wat ze hier in de barren etc. uitzenden op tv is sport. We volgen de verkiezingen via onze app van het RTL Nieuws. En op dit moment lijkt het erop dat die ouwe gek van een Trump gaat winnen.