Dag 10

De reis naar Moab...

Hallo allemaal,
Vandaag stond de rit van Monument Valley naar Moab op het programma, een rit van bijna 3 uur. Nabij Moab zijn 2 nationale parken, Arches en Canyonlands. Omdat we voor Arches een gehele dag nodig hebben hadden we besloten om dat morgen te gaan doen. Dus voor vandaag stond Canyonlands op het programma, na ons boekje even doorgekeken te hebben kwamen we erachter dat dit eigenlijk de voorloop van de Grand Canyon is. Dus zeg maar de Grand Canyon in het klein. Daar hadden we eigenlijk niet zo heel veel zin in om dat weer te zien. Dus op zoek naar een ander plan.
Lake Powell, een 298 km lang meer lag ten westen van ons hotel bij Monument Valley. Dit meer is ontstaan door het indammen van de Colorado River, en loopt tussen de kloven door. Het schijnt mega druk bezocht te worden door watersporters, mensen om te wandelen, en mensen die off-road willen rijden (zelfs de populairste plek in de VS). Dus zijn wij 150 mijl omgereden om daar eens eventjes een kijkje te gaan nemen. De route die we namen leidde ons omhoog over een onverharde weg naar de top van een klif. Het uitzicht over het dal waar we gisteren gereden hadden was spectaculair.
Onderweg was het wel heel erg rustig, het aantal auto’s dat we tegengekomen zijn was op 1 hand te tellen (je begint er aan te wennen). Op de Highway richting het meer kwamen we helemaal niemand meer tegen, toch wel vreemd richting zo’n populaire plek. Na eindelijk aangekomen te zijn moesten we tol betalen om het gebied in te gaan, 25 dollar. Er zat echter niemand in het hokje en na wat aandringen van Danjel hebben we (gelukkig) niet betaald en zijn we gewoon het park opgereden. Bij het meer was het totaal uitgestorven, de enige 2 mensen die we gezien hebben waren parkrangers, en nog 2 bootjes in de verte. Dus niet zo’n heel groot succes. Wel mooi om te zien alleen jammer dat we er een heel eind voor hebben moeten rijden.
Maar ja, weer terug in de auto en onderweg richting de eigenlijke eindbestemming: Moab. Weer een rit van 2,5 uur. En tijdens deze rit hebben we een nieuw record gevestigd. De gehele terugrit over de Highway 276 van 55 mijl (bijna 90 km) lang, die een uur duurde, helemaal niemand tegen gekomen. De rest van de rit was niet heel spannend.
Aangekomen in Moab zagen we meteen dat het een leuk dorpje was. Veel winkeltjes en barretjes. Het dorpje zelf was ook een van de welvarendste dorpen van de VS in de tijd dat de Uranium markt nog in de glorietijd was. Nu is het een dorp dat bijna volledig draait op het toerisme van de nabijgelegen parken Arches en Canyonlands. Dus opzoek naar ons hotel, alle leuke hotels in de hoofdstraat reden we inmiddels al een beetje voorbij…. wat een beetje jammer was. En helaas, 2 km buiten het centrum is ons hotel gelegen. Wel erg netjes en schoon maar toch jammer dat het niet in het centrum ligt, vooral omdat we hier ook 2 nachten verblijven.
Dus na even ingecheckt te hebben, op naar het centrum, met de auto dus... Daar de auto geparkeerd en even lekker rondgelopen op ons gemak. Ook wel lekker dat we vandaag eventjes geen druk schema hadden. Na lekker een rondje gelopen te hebben zijn we neergestreken in een bar/restaurant genaamd Zax, hier hebben we lekker even een borreltje gedaan en daarna ook een hapje gegeten. Erg smakelijk en ook een keer niet duur. Hier was een biertje 3,5 dollar ipv de 6 dollar die we de afgelopen tijd betaald hebben.
Nu lekker eventjes op de kamer chillen en dan morgen en route naar Arches National Park om daar een wandelroute van 15 km te trotseren (althans dat is de planning).