Dag 23

Kustroute en Big Sur

Goedemorgen,
vandaag was natuurlijk het moment van de waarheid… Zouden we deze dag tijdens het rijden van de kustroute mooi weer hebben? Nou, nee. Toen we bij ons hotel vertrokken was het droog, op een gegeven moment werd de lucht steeds lichter en zagen we zelfs een stukje blauwe lucht en een zonnestraaltje. We kregen dus hoop dat het weer zowaar op zou knappen en we dus inderdaad meer zicht zouden hebben dan gisteren. Dit was echter niet het geval. Niet lang daarna ging het regenen en het is ook niet meer gestopt. Op sommige stukken was ik blij als ik de auto voor me zag rijden.
Om een lang verhaal kort te maken, veel uitzichtpunten konden we gewoon voorbij rijden, omdat we toch niets konden zien. Ik had nog een paar punten die ik sowieso wilde zien dus daar hebben we ons eigenlijk op gericht.
Als eerste zijn we naar Capitola Beach gereden. Hier was eigenlijk niet veel te beleven met dit weer dus hier zijn we snel door heen gereden. Onze volgende stop was de plaats Monterey. Hier zijn we even gestopt op langs het strand te kijken, we hadden hier mooi uitzicht op de otters die in de zee op hun rugje dreven. Ook vlogen hier pelikanen over en zagen we hoe de golven vlak onder ons op de rotsen sloegen. Erg leuk om te zien (op dit moment was het nog droog). Vervolgens zijn we doorgereden naar Asilomar State Beach, ook bij Monterey. Hier hoopten we walvissen te spotten omdat ze in de winter hier langs de kust naar het zuiden trekken. Maar helaas, geen walvis gezien.
Na de plaats Monterey begonnen we aan onze reis door het gebied wat ‘Big Sur’ wordt genoemd. Dit gebied bestaat uit 160 km kust vol bergen, klippen en rotsige inhammen. Hierdoorheen loopt Highway 1 welke wij gevolgd hebben. Een schrijver heeft Big Sur wel eens ‘de mooiste ontmoeting tussen land en zee ter wereld’ genoemd. Wij hadden dan ook gehoopt dat we ook nog iets van deze route zouden meemaken. Ik persoonlijk had echt naar deze route uitgekeken omdat ik er ontzettend mooie foto’s van had gezien en het meisje van Jan Doets vertelde ons ook dat dit gebied ontzettend mooi is. Afijn, we hebben er door het weer erg weinig van mee gekregen helaas.
In Big Sur liggen verschillende boogbruggen die ik graag wilde zien, deze hebben we dan ook even bekeken. Ook ligt hier het Julia Pfeiffer Burns State Park, hier is een waterval te vinden die zich in de Grote Oceaan stort. Deze wilde ik ook graag zien. Om het park in te mogen moest je natuurlijk weer betalen. Het regende zo ontzettend hard dat ik al totaal geen zin meer had om naar de waterval toe te lopen dus we zijn na de ingang van het park omgedraaid en weer terug de weg op gegaan. Onderweg kwamen we nog een uitkijkpunt tegen vanwaar je ontzettend veel zeeolifanten kon zien liggen. Deze lagen pal onder ons op het strand. Echt zo leuk om te zien. Wat zijn die beesten groot! Ze kunnen 6 meter lang worden en kunnen wel 2000 kilo wegen. Er lagen ook kleintjes tussen.
Hierna zijn we doorgereden naar het hotel in San Luis Obispo, dit was nog ongeveer een uur rijden. Om een uur of half 3 waren we bij het hotel. Fer is vandaag niet helemaal fit dus hij wilde straks niet uit eten. We hebben dan ook bij de supermarkt nog wat fruit en groenten gehaald zodat we ons nu in onze kamer terug kunnen trekken en niet meer de regen in hoeven.