Dag 22

Kustroute richting Santa Cruz

Goedemorgen allemaal,

vanmorgen rond een uur of half 10 vertrokken uit ons hotel in San Francisco om te beginnen aan onze route langs de kust richting Los Angeles. De hele vakantie hebben we eigenlijk mooi weer gehad, met alleen in het begin in LA twee bewolkte dagen. Deze dag en morgen zijn de dagen dat we echt mooi weer MOETEN hebben zodat we de mooie kustlijn kunnen zien tijdens onze rit. Maar jullie raden het vast al… Het regent. En nee, niet een beetje. Het regent, het waait, bah! Klein puntje, morgen geeft hij ook weer regen op.
Op de snelweg San Francisco uit kwamen we door zo’n diepe plas dat we de auto achter ons niet meer zagen. De hoeveelheid zicht die we hadden was ook om te huilen. Tijdens de route langs de kust zijn we een paar keer gestopt om een foto te maken. We stopten, sprongen uit de auto om een foto te maken en gingen snel weer zitten. Wat een slecht weer! We konden alleen de nabijgelegen kliffen zien, de rest was in nevel gehuld. Zo ontzettend zonde.
Aangekomen in het plaatsje waar we overnachten, Santa Cruz, regende het nog steeds. Joepie. Na ingecheckt te hebben, hebben we even een hapje gegeten in een lunchbarretje hier beneden bij het hotel. We hadden echt geen idee wat we moesten gaan doen, het weer gooide een beetje roet in het eten. Daarom maar besloten om naar een zogenaamde Mystery Spot te gaan. 3 Kilometer ten oosten van Santa Cruz ligt een sequoiabos waar al decennia mensen op afkomen vanwege de vreemde dingen die er gebeuren. Ballen rollen omhoog, parallelle lijnen komen samen. De natuurwetten lijken hier niet van kracht. Hier aangekomen kon Ferry eindelijk gebruik maken van het feit dat hij bij Defensie werkt: hij mocht gratis naar binnen en tevens was het parkeren gratis! We konden nog mee met de eerstvolgende rondleiding. Waar je staat te wachten op het begin van de rondleiding liggen 2 houten balken op de grond. Als je er een waterpas oplegt liggen deze balken waterpas. Echter, als de ene persoon aan de ene kant van de balken gaat staan en de andere aan de andere kant en je daarna van plek wisselt, is je lengte ineens veranderd ten opzichte van elkaar. Ik was aan de ene kant bijna net zo groot als Fer en toen we van plek wisselden was hij een stuk groter.
Later tijdens de rondleiding was er nog iets aparts. Er ligt daar een balk op de grond. Als je er naar kijkt lijkt de balk of recht te liggen of de rechterkant lijkt omhoog te lopen. Als je er echter een waterpas oplegt dan blijkt dat de linkerkant van de balk omhoog loopt. 4 Mensen moesten van klein naar groot op de balk gaan staan, de kleinste links en de grootste rechts. Dan zag je ook duidelijk verschil in lengte. Toen de grootste persoon met de kleinste verwisselde van plek, en de twee middelste ook, toen was ineens iedereen even lang, heel apart! Na deze rondleiding zijn we richting de Universiteit van Santa Cruz gereden, ik had gelezen dat je vanaf hier een mooi uitzicht hebt over de stad en de zee. Hier aangekomen was het zicht echter nog steeds belabberd door de regen. Op naar de winkelstraat dan maar. Hier hebben we een minuut of 20 rondgeslenterd en toen hadden we alles wel weer gezien.
Voor ons hotel ligt de langste pier van de westkust van Amerika, deze nodigt met dit weer echter ook niet echt uit tot een bezoekje. Verderop langs de boulevard ligt de Santa Cruz Beach Boardwalk Amusement Park. Dit is het laatste nog bestaande pretpark-oude-stijl aan de westkust. Leuk om vanavond even overheen te lopen dacht ik. Maar jullie raden het zeker al? Het park is dicht…
Dit is de eerste dag van onze vakantie dat we niet meer weten wat we kunnen doen. Het is ontzettend jammer dat als je de mooiste kustroute die er is gaat rijden je niets kunt zien en eigenlijk de auto niet uit wilt vanwege de regen en wind. Maarja, niets aan te doen.
Vanavond hebben we een hapje gegeten bij een Italiaans restaurant. Dit konden we in principe lopend doen maar omdat het regende toch maar weer gekozen voor de auto.
Omdat er bij mij gisteren genoeg borrels in zijn gegaan had ik niet zo’n zin om weer bij een barretje te gaan zitten, dus nu lekker in bed nog een serie kijken en op naar de volgende dag. We hopen dat het ondanks de slechte weersvoorspelling toch wat beter weer wordt dan vandaag, maar de kans is klein helaas.