Dag 25

Los Angeles

Goedemorgen allemaal,
Vandaag begon de dag eigenlijk erg goed, half 8 het wekkertje gezet, daarna rustig gedoucht.. maar toen.. Ik (Danjel) begon me niet zo goed te voelen. Het broodje met Nutella ging er maar moeizaam in. Ik had gisteren, zoals Fer al vertelde, iets gelezen over Monarch vlinders die hier langs de kust overwinteren. Ik en Fer wilden deze toch nog erg graag zien dus ik had opgezocht waar ze hier rond LA ergens verbleven. Dit bleek het Woodland Cemetery te zijn, ongeveer 20 min rijden hiervandaan. Dus op hier naartoe. Wat 20 min hadden moeten zijn werd volgens mij bijna een uur aan reistijd. Het is hier zo ontzettend druk op de (snel)wegen dat alles zo goed als vast staat. Voor mij was het een hels uur want ik was ontzettend misselijk, dus dat remmen en optrekken in de file hielp ook niet echt mee.

Aangekomen op de begraafplaats hadden we even op m’n telefoon gekeken in welke bomen de vlinders precies zitten. Wij lopen naar die bomen toe, ons toch wel wat ongemakkelijk voelend aangezien we als vreemden hier op een begraafplaats rondlopen. Toen we bij de bomen aankwamen zagen we een enkel vlindertje vliegen, echter de aantallen die we hoopten in de bomen aan te treffen zaten er niet. Verderop stonden er allemaal werklui die het gras etc. bijhouden. Op een gegeven moment keken ze ons allemaal aan en hebben we toch maar besloten om weg te gaan. We hebben dus wel een enkele vlinder gezien maar we zagen niets in de bomen. Wel was er nog een mega eekhoorn die ons in het vizier kreeg en ons de hele tijd zat aan te staren, dat was wel leuk.
Na de begraafplaats zijn we doorgereden naar Santa Monica Beach om even op het strand te kijken. Hier hebben we even een stukje gelopen en even gezeten om te kijken naar de golfsurfers. Hier is deze sport ontzettend populair. Toen we terugliepen naar de auto zagen we op een parkeerplaats een busje staan van de Santa Monica Surfschool. Fer wilde altijd nog een keer golfsurfen dus we hebben bij deze jongen even wat informatie ingewonnen en een folder meegekregen. Toen we bijna bij de auto waren kwamen we bij het zogenaamde Muscle Beach. Hier staan allemaal traintoestellen zoals ringen, touwen waar je in kunt klimmen, rekken waar je aan kunt hangen, etc. Hier zijn allemaal mannen bezig zich van hun beste kan te laten zien. Wat deze jongens kunnen aan de ringen is trouwens bizar, het lijken wel apen... Wij hadden al lang onze schouder uit de kom gehad.
Na het strand zijn we richting het hotel gereden omdat ik me nog steeds erg beroerd voelde. Eerst hebben we weer even wat fruit bij de supermarkt gehaald wat we op de hotelkamer hebben opgegeten. Hierna ben ik even gaan liggen en is Fer een rondje gaan lopen hier door de straat. Toen hij terug kwam voelde ik me al een stuk beter en zijn we even naar het zwembad hier bij het hotel gegaan. De zon was echter al achter de bomen verdwenen dus het was best fris. Ik zat in m’n lange broek en een jas aan op een zonnestoel en Fer heeft even een duik genomen. Hierna zijn we samen even naar een soort diner gegaan die in 2 oude treintoestellen is gehuisvest. Dit ziet er erg leuk uit en de burgers en hotdogs zijn ontzettend lekker. Na even wat gegeten te hebben, hebben we samen even een stuk door de buurt heen gelopen. Je ziet hier echt winkels die je in Nederland niet ziet, tenminste niet vaak, zoals een kapsalon speciaal voor kinderen (met raceauto’s waar ze in zitten en andere attributen), hondensalons waar de honden ook echt binnen een klein grasveldje hebben om hun behoefte op te doen, beautysalons met allemaal stoelen op een rij waar mensen inzitten en hun voeten door Chinezen laten doen. Ook de woonwijken zien er hier erg leuk uit, allemaal aparte huizen en goed onderhouden tuinen. Na ons rondje zijn we terug naar het hotel gegaan en ben ik weer gaan liggen omdat ik net als Fer ontzettende buikpijn kreeg. Dus nog even twee bruistabletten die we hier hebben gekocht erin en nu lig ik weer in bed en is Fer de koffers alvast aan het klaarmaken voor onze terugvlucht donderdag.
Voor morgen heeft Fer bij de jongen die we op het strand hadden ontmoet het golfsurfen besproken. Ik hoop dus dat ik morgen samen met Fer op een surfplank sta en een surfles kan volgen, ik heb er in elk geval heel veel zin in, nu m’n buik nog.