Dag 24

Richting de eindbestemming LA

Hallo,
na een nogal onstuimig nachtje, omdat ik nogal last had van mijn maag, hadden we gelukkig weer eens ontbijt bij het hotel. Dus na een lekker ontbijtje op weg gegaan richting LA. Deze route zou ons nog langs meerdere plekken langs de kust voeren zodat we toch misschien nog wat van het uitzicht mee zouden krijgen. Gelukkig was het vandaag helder en zonnig, best wel weer lekker na 2 dagen rotweer. Gelukkig was mijn maag ook iets aardiger tegen mij vandaag.
Dus op weg. Het begin rond San Luis Obispo is net alsof je door Schotland rijd, groene glooiende heuvels, helemaal met dat weer van gisteren (alleen zagen we toen de heuvels niet). Hierna richting de kust. En het eerste waar we eventjes gestopt zijn is Lompoc, hier zit een grote federale gevangenis, even snel gespiekt hoe dat er nou uitziet hier: precies als in de films. Daarna door naar Santa Barbara. Dit is een redelijk welgesteld dorpje direct aan de kust. Hier zijn we even doorheen gereden, ook door een stuk wat Hope Ranch genoemd word. Hier staan allemaal mega huizen, helaas mochten we geen zijweg in omdat dit allemaal privéwegen waren. Daarna even langs het strand gereden om daar de kust te aanschouwen. En als laatste stond er nog in 1 van de bijbels die we hebben dat we naar een missiepost moesten gaan omdat daar een geweldig uitzicht over de stad zou zijn. Dus omhoog en die kant op. Tijdens de hele rit hadden we eigenlijk mooi uitzicht totdat we daar aankwamen, daar hadden we totaal geen uitzicht. Dus maar weer terug via dezelfde route om nog maar een fotootje te maken.
Na Santa Barbara afgesloten te hebben zijn we verder gereden met als eerste stop de Hidden Hills. Deze heuvels staan bekend om de megahuizen die hier staan. Helaas is dit weer hetzelfde verhaal als hierboven, nergens kan je kijken omdat het afgesloten is door een hokje met een bewaker erin. Dus dit uitje was ook heel snel weer voorbij. Op naar Malibu, hier staan alle grote woningen aan de kust en misschien kan je het al een beetje raden, maar deze zijn ook allemaal afgesloten met hekken en of bewaking. Dus hier konden we ook weinig zien. Dus auto maar even geparkeerd om op het strand te kijken, want ja daar zou je de huizen toch wel kunnen zien, maar nee ook niet. Dus helaas weinig kunnen zien van de indrukwekkende huizen die er moeten staan.
Hierna maar doorgereden naar het hotel, want hoewel we niet zo heel veel gezien hebben is het inmiddels toch alweer na 3 uur. Via de Pacific Highway langs Santa Monica zijn we de stad ingereden, en hierna moesten we nog een klein stukje over de snelweg. Helaas was het inmiddels spits dus hebben we lekker een tijdje file gereden. In het hotel aangekomen, besloten dat we maar niet uit eten moesten met de maag dus ff een broodje bij de Subway gehaald. Nu vanavond een plan maken om morgen te doen. Misschien golfsurfen, of misschien naar Universal Studio’s, alleen heeft Danjel zojuist uitgevonden dat mensen nogal last van motion sickness krijgen in ongeveer iedere attractie daar, dus nu heeft ze er een stuk minder zin in.
Overigens krijg ik net te horen dat het gehele gebied waar we vandaag doorheen gereden zijn, vol hangt met Monarch vlinders die hier overwinteren. Deze hebben we jammer genoeg allemaal gemist.