Dag 5

Roadtrip naar Tucson

Ola, again,

vandaag stond er een lange autorit naar Tucson op het programma, 410 mijl (ongeveer 656 km). We zijn daarom om half 6 opgestaan, zodat we rond het middageten in Tucson zouden zijn. Dit werd half 3 (waren toch wat later vertrokken en onderweg kwamen we een Subway tegen :D ).

Onderweg zijn we mooie gebieden tegengekomen. Het nadeel was alleen dat de weg alleen maar rechtdoor ging. Zover je kon kijken liep de weg in 1 rechte lijn. Op een gegeven moment veranderde het landschap ook nauwelijks, wat er toch wel voor zorgde dat we de autorit op een gegeven moment zat waren.

Nadat we in Tucson waren aangekomen en hadden ingecheckt bij ons hotel wilden we de grote Saguaro cactussen gaan bekijken. Deze kunnen tot 16 meter hoog worden. Van het Saguaro National Park heb je een oostelijk en westelijk gedeelte. Wij zijn naar het westelijke gedeelte gereden en hebben onderweg in het Tucson Mountain Park een prachtig uitzicht gehad over de Sonora Desert. Vervolgens zijn we doorgereden naar het Saguaro National Park, wat grenst aan het Mountain Park. Hier hebben we een paar ontzettend grote cactussen gezien, erg leuk.

Na het Saguaro National Park zijn we doorgereden naar een kazerne waar allemaal vliegtuigen opgeslagen staan die op het moment niet in gebruik zijn. Zover je kunt kijken staan er allemaal rijen met verschillende soorten vliegtuigen.

Hierna, het was ondertussen al 18 uur en donker, zijn we nog even over Broadway gereden, de hoofdstraat van Tucson, zodat we toch nog een indruk van de stad konden krijgen.

Morgen staat er weer een lange rit op het programma, maar dit keer wel een hele afwisselende!