Dag 4

San Diego

Ola,

Vandaag zijn we begonnen met een bezoek aan Shoreline Village van San Diego, dit omdat het zo lekker bekend is (gisteren Shoreline Village van Long Beach bekeken). Het dorpje bestond uit mega grappige huisjes die wederom voornamelijk souvenirs en eten verkopen.
Dit gezien te hebben zijn we naar het schiereiland Coronado gereden. Dit eiland ligt aan de andere kant van de baai en bestaat voor de helft uit een militaire basis. Aan de overkant aangekomen bleek wel dat dit eiland voor de welgestelde medemens was: al het gras en parkjes zijn tot de millimeter nauwkeurig geknipt en geschoren en nergens is een vuiltje te zien. Het uitzicht vanaf hier over San Diego was erg mooi.
Dit gezien te hebben zijn we naar de andere kant van het eiland gereden, hier ligt Coronado Beach; het meest romantische strand van de westkust. (Net iets mooier dan Den Helder Beach al zeg ik het zelf). Hier waren we dus ook al snel klaar.
Het schiereiland zijn we daarna in zuidelijke richting af gereden met daarna het doel om bij Shoreline Village te eten. Nadat we weer eens vol zaten besloten we om Broadway te gaan bekijken, met de intentie om hier een wandeling te maken. Na deze bijna afgereden te hebben, hebben we snel ons plan aangepast aangezien het voornamelijk een zakelijk gebied betreft. Dus op naar het Gaslamp Quarter. Dit is een erg leuk district met allemaal restaurants en barretjes. Deze hadden we ongeveer allemaal al 5 maal gezien op weg naar een parkeerplek, aangezien alles 1 richtingsverkeer is. Na een plek gevonden te hebben, zijn we dus ook daadwerkelijk gaan wandelen.
Hierna zijn we via Little Italy richting ons eigen Old Town gaan rijden. Aangezien we dit zonder Stom Stom deden, omdat ik het wel beter wist, belandden we uiteindelijk in de heuvels rond de stad, wat ons dan wel weer een mooi uitzicht opleverde.
Nadat we uiteindelijk toch in het hotel waren aangekomen, gingen we nog een rondje lopen door Old Town. Dit bestaat uit Mexicaanse invloeden, alle winkeltjes komen zo uit Mexico en alles wat er te koop is zijn taco's en souvenirs. Wel gaaf om te zien. Maar toch werd ik er dorstig van en zijn we dus maar neergestreken bij een barretje om in de zon een borreltje te drinken.
Het eten was toevertrouwd aan ons eigen resort, maar doordat de temperatuur wat zakte besloot Danjel om een winterjas te pakken ( ja echt ) en ik een lange broek aan te trekken. Dit alles moest natuurlijk bij de auto gebeuren (omdat we hieruit leven) in de parkeergarage. Net toen ik mijn korte broek uittrok komt er een auto de garage inrijden, waarbij ik denk die moet natuurlijk naast ons staan. En warempel het moest. Mijn lange broek had ik al aan maar toch moest de vrouw in de auto nog eventjes melden of ik niet een andere plek hiervoor uit kon kiezen aangezien er ook kinderen in de omgeving waren (niet dat er in de gehele omgeving ook maar iets te bekennen was). Verrassend, heb ik weer. Hierna hebben we toch maar eventjes lekker een hamburger gegeten in het Mexicaanse restaurant van het resort.
Nu gaan we vroeg slapen aangezien we morgen een lange rit voor de boeg hebben richting Tucson (6 uur lang rijden).