Dag 20

San Francisco

Hallo allemaal,
vandaag stond in het teken van fietsen. Dus nadat we vanmorgen laat vertrokken waren (weer even lekker genoten van een iets relaxtere ochtend) waren we om 9 uur bij de fietsenboer hier verderop in de straat. Daar 2 fietsen gehuurd. De Deluxe comfort mountain hybrid, en geloof me het deluxe kon er echt wel af. Nadat we opstapten en downhill gingen tussen het verkeer door wist iedereen dat we er waren, pleuris wat piepten de remmen. Maar oké, het was duidelijk dat we eraan kwamen. Je fietst hier midden tussen het verkeer, dus ook tussen de bussen en trams, wat een aparte gewaarwording is.
De eerste stop die we tegen kwamen was de City Hall, wel een mooi gebouw. Het lijkt een beetje op het witte huis met zo’n koepeltje erop. Na dit heel snel weer gezien te hebben (iets met oude gebouwen en weinig interesse) gingen we op naar Alamo Square: dit zijn de meest gefotografeerde huisjes van SF (San Francisco). Het zijn van die huisjes in koloniale stijl en die kan je zien vanuit een park, die nu natuurlijk gesloten was, met als achtergrond over de huisjes heen de stad. Wel mooi.
Het volgende was het kleine Golden Gate Park, 5 km bij 1,6 km, aardig aan de maat dus. Hier zijn we lekker doorheen gefietst en hebben we nog even geprobeerd bizons te spotten aangezien die hier in het park staan (wel achter een hek hoor). Dit is niet gelukt aangezien ze achter allemaal hutjes en dingen stonden waardoor we niets zagen. Dus door naar de oceaan. Hier hadden we wel een mooi uitzicht. Het enige nadeel was dat we nu een klein stukje omhoog moesten fietsen, en dat kleine stukje was best wel een lang stuk en dit stuk liep nogal steil: zweten dus. Boven aangekomen, een kleine bocht en daarna, natuurlijk verder heuvel op.
Na eindelijk een soort van boven aangekomen te zijn fietsen we door een zeg maar welgestelde buurt waar de huizen erg mooi zijn. En het voordeel was dat dit stuk heuvel af was. Maar jullie zien het misschien wel aankomen, wat wij op dat moment even niet deden, er kwam weer een stuk omhoog. Na dit met het zweet tussen de naad overwonnen te hebben, hadden we eindelijk uitzicht op de Golden Gate Bridge. Het eerste wat Danjel zei was “ik vind hem helemaal niet mooi” en “hij kan wel een likje verf gebruiken”. Dus na een paar kiekjes maar even verder de kant van de brug op om vanaf een uitkijkpunt vlak onder de brug even te kijken. Hier hebben we wel mooie plaatjes geschoten en was het best mooi om te zien.
Nu begon de rit over de brug. Dit was wel gaaf, leuk uitzicht over de hele baai en over de stad. Na een paar keer gestopt te hebben zagen we door de baai dolfijntjes, zeeleeuwen en pelikanen zwemmen, top momentje van de dag natuurlijk. Aan het einde van de brug was het alleen nog maar downhill naar een dorpje genaamd Sausalito. Dit is een klein dorpje die helemaal tegen een berg opgebouwd is met allemaal van die grappige winkeltjes en terrasjes. Hier hebben we meteen maar even de lunch genuttigd op een terras, aangezien ik stierf van de honger (was al half 2). Tijdens de lunch zagen we onze ferry (toepasselijk he) aankomen, dus snel betalen en op naar de boot. Deze zou ons weer terugbrengen naar de Fisherman’s Wharf aan pier 41 bij downtown.
Aangekomen aan de goede kant zijn we nog even pier 39 opgelopen, hier lagen de zeeleeuwen nog steeds maar omdat we nu de zon niet recht in ons gezicht hadden konden we ze nu beter zien (en ze stonken nog steeds). Tevens even gekeken bij Whale Watching tours om te kijken of we deze zouden willen doen. Helaas weten we niet zo goed wat de kans van slagen is dat je ook daadwerkelijk een whale ziet en daarom vinden we het jammer als we er zoveel geld aan uitgeven.
Maar weer op de fiets om deze terug te brengen naar het verhuurstation (jezus wat een pijn aan me reet had ik inmiddels, kon net zo goed een baksteen als zadel gebruiken). Maar dit lukte gelukkig ook allemaal zonder kleerscheuren, al was het laatste stukje straat waar we doorheen moesten eenrichtingsverkeer, dat maakte het een beetje moeilijk dus hebben we maar over de stoep gewandeld met de fiets aan de hand.
Nu op naar het hotel om eventjes een douche te pakken na al die pittige heuvels. In de stad hier is het zwerversprobeem echt heel groot, overal waar je kijkt zie je ze, zo ook rond ons hotel. Het is heel jammer want dit verpest wel een klein beetje het mooie straatbeeld. Tevens hangt er ook op ontzettend veel plekken in de stad een wietlucht, bah!
Dus na eventjes gedoucht te hebben, op pad naar een restaurant. Doordat we nogal getreuzeld hadden gingen we op pad met honger. Dit was een slechte keuze aangezien we nu eigenlijk niet de beoogde 1,5 km wilden lopen, dus onderweg maar besloten om ergens te eten. Was niet zo heel lekker. Wel zagen we de straat hierachter en jezus wat triest, moet er toch nog wat over zeggen, zoveel indruk als het maakt. De hele straat loopt vol met zwervers. Je moet je hierbij een drukke stap- of winkelstraat voorstellen, zo vol loopt het. Mensen liggen gewoon te slapen langs de stoeprand. Niet fijn om te zien, wat hebben wij het allemaal dan maar goed.