Dag 21

San Francisco

Hallo maar weer,
Vandaag hadden we het plan om de 49 mile Scenic Drive te rijden, een route van 72 km langs de mooiste plekken van de stad. Dus rond een uur of 9 op pad om de spits te vermijden. De route liep natuurlijk meteen al niet hoe wij hem wilden: dus aanpassen dat gebeuren. Op naar het San Francisco National Cemetery waar 30.000 graven van gesneuvelde Amerikaanse soldaten liggen (net als in de film zeg maar). Dit was zeker wel indrukwekkend.
Hierna hebben we de route proberen te vervolgen maar wegens wegwerkzaamheden hadden we een kleine omleiding. Door deze constant te volgen met mijn goede gedrag kwam ik uiteindelijk op dezelfde plek uit als het startpunt (dit kwam mijn humeur niet ten goede). Dus zelf een plan getrokken, en hoppa naar de volgende wegafsluiting. Maar oké, daar omheen gereden en toen kwamen we gelukkig uit bij een vijver waar we geen moer aan vonden. Dus ja een stuk gereden voor niets.
Daarna op naar het park hier, waar we gisteren ook waren. En ja hoor, na 1 afslag waren we natuurlijk alweer van de route af omdat die bordjes niet overal duidelijk staan. Maarja er was maar 1 ding dat we eigenlijk wilden zien en dat was de waterval in het midden van een meertje. Deze uiteindelijk gevonden te hebben, deed ie het niet. Geweldig dus.
Daarna rechtstreeks het park uit. Naar twin peaks. Dit zijn de 2 originele berg dingen van de stad waarvan je dus ook een mooi uitzicht heb. Hier hebben we even lekker naar de stad staan staren. Maar op zich waren we best wel klaar met het discoveren, en ik met de rondrit. Dus met de auto richting hotel om hem hier te parkeren (a 30 dollar per dag)
Daarna lopend richting het Ferry Building om een hapje te eten in de zon. Er staat hier een straatartiest die lekker een muziekje speelt dus we hebben hier super gezeten totdat de zon achter de wolkenkrabbers verdween. Nadat de zon weg was zijn we dus maar op pad gegaan. Op zoek naar een ander terras. Deze vonden we bij het terras waar we laatst al even gezeten hadden. Hier hadden we mooi uitzicht over de straat en de mensen die voorbij liepen.
Na hier lekker lang gezeten te hebben en een hapje gegeten te hebben was het weer tijd om op te stappen. Dus de kant van het hotel maar op. En onderweg kwamen we een ingang tegen wat er niet heel veelbelovend uit zag, maar op Danjel haar aandringen zijn we toch even wezen kijken. Dit was een cocktailtent onder de grond die na 10 uur veranderde in een nightclub. De barman kon ontzettende goede cocktails maken. Er werd echt gebruik gemaakt van verse ingrediënten, zoals een net geschilde sinaasappelschil, verse frambozen, etc. Ook hier hebben we lekker een paar uurtjes gezeten. Nu is het weer tijd om het bedje op te zoeken om morgen verder te reizen naar Santa Cruz.