Dag 19

San Francisco

Hallo, nu je dit leest weten jullie dat we niet vermoord zijn door onze hitchhiker.

Vandaag, onze trip, met vriendin richting San Francisco. Deze duurde om en nabij de 2 uur en omdat we de afgelopen dagen al de hele tijd vroeg waren hadden we besloten om maar eens uit te slapen. Dus om 7 uur ging de wekker. Daarna een mega armoedig ontbijtje, het gebouw konden we in eerste instantie niet eens vinden. Maar ja, is niet anders. Voordeel van het ontbijt was dat Danjel zakjes met chocomelk heeft weten te ontfutselen zodat ze nu elke ochtend hot cocao kan maken.
Na het ontbijt zijn we op weg gegaan, en zoals afgesproken stond onze Franse vriendin te wachten voor ons hotel. De vrouw was nogal van het reizen dus we hebben redelijk wat interessante gesprekken gehad, alleen hielden deze na 1 uur toch wel een beetje op. Was grappig om mee te maken, maar wel een once in a lifetime situation (dat is hoe we er nu over denken in ieder geval). Maar evengoed belandden we bij de beloofde stad: San Francisco. Deze naderden we alleen niet via de Golden Gate Bridge maar via de Bay Bridge die hier iets ten zuiden van ligt. Tevens ook een mooi gezicht om hier overheen te rijden.
In de stad aangekomen duurde het niet lang voordat we bij het hotel waren. Hier even ingecheckt en een cultuurshock beleeft. Waar we de afgelopen tijd in grote kamers zaten met 2 queensize bedden, zitten we nu in een 3x3 met 1 bed. Allemaal een stuk kleiner. Wat ik ook nog niet verteld heb, wat eigenlijk het belangrijkste is, was ons parkeeravontuur. Dus we komen aan op een parkeerplaats bij het hotel, waar we direct aangesproken worden door een vriendelijke meneer. Hij zei dat we de auto verderop maar eventjes neer moesten zetten en dat hij met een nummertje zou komen. Dus wij als nuchtere Hollanders rijden een stukje door en eten rustig ons appeltje op en wachten totdat de man met zijn nummertje zou komen. Op een gegeven moment zegt de parkeerman opeens “take your time”. Toen kwamen we tot het besef dat hij onze auto wilde parkeren. Dus snel onze spulletjes uit de auto gepakt en naar de balie van het hotel gegaan. Hier hoorden we overigens ook de prijs van het parkeren: 30 dollar excl. tax per nacht (dus eventjes 100 dollar voor de 3 nachten dat we hier gaan verblijven, en dat schijnt normaal te zijn).
Daarna maar weer eens de wandelschoenen aan om de stad per voet te gaan ontdekken. Aangezien we midden in downtown zitten, Union Square het grote winkelmekka van SF, waar wij wederom niets kunnen betalen, zijn we dit eerst gaan verkennen. Via hier zijn we doorgelopen naar het Financial District en vervolgens naar Embarcader, waar het Ferry Building is. Hier kwamen voorheen alle veerboten aan voordat de huidige bruggen er waren. Nu zitten er allemaal eetgelegenheden enzo. Hier hebben we lekker even wat geluncht op het terras in het zonnetje met een muziekje op de achtergrond. De temperatuur hier is trouwens een stuk minder, overdag een graad of 14 met mega wat wind. Dus chilly.
Hierna zijn we de pieren afgelopen in de richting van Fisherman’s Warf, iets wat vroeger een vissershaven was en nu een toeristisch mekka (de vissers vertrekken en werken hier overigens nog steeds). Na eens stuk gelopen te hebben zagen we telkens de Coit Tower naast ons opdoemen. Een toren die boven de stad uitsteekt en vanwaar men dus een mooi uitzicht over de stad heeft. Dus plan aangepast en hier heen gelopen. Helaas is de stad niet vlak, en dat is zacht uitgedrukt, dus moesten we mega wat trappen op (heel fijn voor de beentjes na gisteren). Onderweg kwamen we een soort papegaaien tegen, deze leven hier dus gewoon in het wild.
Eindelijk boven aangekomen en de Coit Tower ingelopen, waar gelukkig een lift was op de laatste 37 treden na. Boven hadden we een mooi uitzicht over de stad, Alcatraz en de beide bruggen. Hierna zijn we verder gegaan met ons originele plan. Op naar Fisherman’s Warf. Dit is best grappig, allemaal kleine winkeltjes op de grote pier. Hier hebben we lekker eventjes rondgelope, en ook zijn we even naar de sea-lebreties geweest, de zeeleeuwen van Pier 39. Dit zijn allemaal zeeleeuwen die hier constant verblijven op drijvende vlotten. Gaaf om te zien alleen jammer dat die dingen een klein beetje stonken.
Daarna terug over de pier en eventjes binnen gekeken bij een chocoladewinkel. Allemaal lekkere dingen zijn hier te verkrijgen, maar nee wij zijn sterk en nemen niets. Tot we een lekker stukje fudge zagen, dus oke dat stukje dan. Toen stond er “buy 4 get 2 for free”, wat wij verkeerd begrepen. Dus met 4 stukjes bij de kassa, zegt de jongen je krijgt er 2 gratis bij als je er 4 koopt. Dus uiteindelijk bijna een kilo fudge mee naar huis voor 20 dollar.
Na even een stukje geproefd te hebben, op zoek naar een restaurant met drinkbaar voedsel, aangezien onze tanden eruit gevallen waren door de zoetigheid. Dit gevonden te hebben en lekker Italiaans gegeten te hebben zijn we rustig aan terug gelopen. Onderweg zijn we nog binnen gegaan in een plaatselijke kroeg om een borreltje en om een beetje pool te spelen. Daarna was het nog wel een heel stuk lopen dus hebben we nog maar een kleine tussenstop ingelast om even te zitten. Uiteindelijk gelukkig weer veilig in het hotelletje. Nu maar eens slapen. Morgen gaan we een fiets huren om over de Golden Gate Bridge te fietsen en een ander deel van San Francisco te verkennen.