Dag 3

Van LA naar San Diego

Zijn we weer!

Vanmorgen vroeg begonnen we aan onze eerste roadtrip, van LA naar San Diego. Omdat we nog niet alles van Los Angeles hadden gezien, zijn we als eerste richting Long Beach gereden, een voorstad van LA. Hier ligt de Queen Mary, een schip van de Star Line (ook maker van de Titanic) die tussen New York en Southampton gevaren heeft. Het schip ziet er redelijk onwerkelijk uit aangezien er een jachthaven voor ligt en het verdacht veel lijkt op de Titanic. De Shoreline Village, een soort klein dorpje zoals de naam al aangeeft, met allemaal huisjes van hout in aparte kleurtjes zoals roze, paars, groen en geel is hier ook. Erg grappig om te zien. In de huisjes zijn eigenlijk alleen maar toeristische winkeltjes gevestigd. Deze waren gelukkig allemaal nog gesloten zodat wij rustig rond konden kijken en de omgeving konden bekijken.
Na dit gezien te hebben zijn we verder gereden richting San Diego. Volgens onze Stom Stom-navigatie van Hertz moesten we alles via Highway 5 doen. Dit hebben we niet gedaan, of althans niet via Highway 5 maar via de Pacific Highway. Deze weg loopt direct langs de kust en dwars door alle kleine dorpjes. Ons volgende doel was Laguna Beach, Orange County. Voordat we hier zijn beland zijn we door tal van mooie dorpjes gereden waar we kleine stops gemaakt hebben om eventjes rond te kijken. Laguna Beach, een dorp waar er een mega surfsfeer hangt, bestaat uit allemaal kliffen met daarop grote huizen. Alle winkels die je in de straten ziet zijn voor het surfen.
Na Laguna Beach reden we vanuit Orange County, San Diego County in. Met een klein tussenstukje over de Route 5 zijn we inmiddels weer terug op de Pacific Highway. Om via meerdere prachtige dorpen met een super relaxte sfeer en omgeving verder te rijden naar La Jolla (voor de uitspraak moet je bij Danjel zijn ). Nadat we natuurlijk niet de juiste afslag gepakt hadden, en daardoor eerst een half uur de universiteiten bekeken hadden, kwamen we uit bij de stranden. Er moest hier een soort grot zijn: La Jolla Cove. Nadat we uit de auto stapten hoorde we meteen al zeehonden. Op het strand en de rotsen lag het helemaal vol met deze dieren, en ze zijn ook totaal niet bang. Dit leverde hele leuke foto's op en een Danjella die een baby zeehondje wilde. De grot waar het zo bekend om stond hebben we ook nog getrotseerd. Het water erin was zo helder dat Danjel zo haar voet erin zette omdat ze dacht dat de steen boven water lag.

Hierna zijn we doorgereden naar ons nieuwe hotel, deze ligt in Old Town, het oudste gedeelte van San Diego. Bij aankomst in dit gebied hadden we al meteen een goede indruk, allemaal restaurants en barretjes, erg gezellig. Het hotel wat we hebben is ook perfect, mooie kamer, goed bed, gratis ontbijt :D Na het inchecken hebben we weer een klein plan getrokken aangezien het nog maar 4 PM was. We zijn even doorgereden naar de Harbor Drive. Hieraan ligt de USS Midway: een vliegdekschip die nu als museum fungeert. Aan de overkant daarentegen lag een vliegdekschip van de Nimitz-klasse, het grootste oorlogsschip ter wereld. Na dit gezien te hebben zijn we teruggekeerd naar het hotel om nog een drankje te doen in het bijbehorende restaurant.

In de avond hebben we nog een rondje door Old Town gedaan. Het is natuurlijk vandaag Halloween, dit feest wordt veel groter aangepakt dan in Nederland. Iedereen loopt verkleed over straat (zelfs de honden) en de kinderen doen Trick or Treat langs de deuren om snoepjes op te halen. Het Haunted House hier op de hoek word dus ook mega druk bezocht (misschien is dit wel standaard, maar de rij was echt enorm.) Na een lekker hapje Mexicaans en een klein drankje zit de dag er weer op. We zijn benieuwd wat San Diego ons morgen weer brengt. Wij gaan nu lekker slapen!