Dag 2

Bye Bye San Francisco, Hello Adventure!

Nadat de laatste weken voorbij leken te kruipen was het dan zo ver, onze trip naar USA kon gaan beginnen.

Na nog wat laatste spoedformaliteiten op het vliegveld konden we dan toch boarden en de door ons zo gedroomde reis laten beginnen.

Na een vlucht van ruim 10 uur over o.a. IJsland en Groenland (zie foto voor de ijsschotsen in het water) landen we eind van de ochtend (lokale tijd) in San Francisco. Na een kort ritje door de douane en per shuttle naar het hotel kwamen we aan op onze kamer. Een typisch Amerikaans motel als je het ons vraagt (volgens onze reisbescheiden ook direct de kleinste). Na de koffers gedropt te hebben zijn we de buurt gaan verkennen en getracht te tijd te doden om zo snel mogelijk de jetlag te verwerken. Dit hebben we tot een uur of 6 's avonds weten te rekken voor we de strijd tegen de vermoeidheid staakten.

Volgende ochtend vroeg op (lees: 7 uur de deur uit) voor onze trip naar Alctraz. Met een Amerikaans ontbijtje in onze maag, stapten we op de boot naar het eiland. Wat een mooie en imponerende plek is het. Misschien is confronterend een beter woord, maar de hele omgeving van het eiland en de kilheid in het cellencomplex maakt je ineens heel klein. Waar het heel cliché klinkt, klopt het toch echt.Dit is een must-do op je reis als je in San Francisco bent. Wij hadden het geluk dat we een strakblauwe hemel hadden en een perfect uitzicht over de baai en de skyline van San Francisco.. maar man, wat mooi!

Na de terugvaart stapten we op de fiets voor een rit van 13 km naar Sausalito. Dit is een ander deel van de San Francisco Bay Area en deze wordt middels de Golden Gate Bridge verbonden met de stad SF. Helaas kende onze fietsen wat mankementen waardoor we deze rit niet konden uitbreiden met uitstapjes, maar we nu direct kozen voor de terugvaart met een andere Ferry naar Fisherman's Warf (het bekende havendeel van SF).

Als je dan toch een keer in SF bent, op de Fisherman's Warf dan moet er ook vis gegeten worden. Dus lekker op de main street Fish and Chips gegeten waarna we deze eruit zijn gaan wandelen met een wandeling XL richting het hotel. Alle steile straatjes in de buurt van de bekende Lombard Street hebben we aangedaan en uiteraard ook Lombard Street zelf. Voor de niet-kenners, dit is een one way street welke zo stijl is dat er alleen auto's via bochten naar beneden mogen.

Inmiddels is het hier 7.30pm en mogen we zeggen dat we de mini-citytrip hebben afgerond en ons echte avontuur kan beginnen.

Morgen om 10am staan onze huurauto klaar en begint het grote avontuur van 3500km, op naar Yosemite! :-)