Dag 11

Van Sedona naar Grand Canyon

We zijn al vroeg ( om 7.00 uur) vertrokken vanuit Sedona. Het eerste stuk is een hele mooie slingerroute door de bergen. We willen graag op tijd bij de Grand Canyon zijn, zodat we optimaal kunnen genieten van deze ene overnachting.
Om 11.00 uur hebben we dan ook al ingecheckt op het Nationale park Grand Canyon. We hebben besloten om de rode wandeltrail te lopen, deze is 8 Miles (13 km) lang. Met de tussenliggende look-outs zijn dit er wel 15 km geworden. De uitzichten zijn prachtig en we kunnen met recht spreken van een wereldwonder. Na elke kilometer is er wel weer een ander mooi uitzicht. Het parcours is ook enigszins heuvelachtig. Onderweg krijgen we echter al te horen dat er onweer en regen op komst is. Dit is al aan de bewolking te zien. Nu hebben we helemaal geen regenkleding bij en er zijn onderweg weinig schuilmogelijkheden.
We hebben echter geluk, want wij hebben maar ongeveer 5 minuten plenzende regen en kunnen nog iets schuilen onder een boom. De wolken trekken gelukkig verder langs ons heen. In de verte horen we nog wel het onweer.
Zodra we in de bus zitten om naar de camper terug te gaan, barst het regenen helemaal los, zodat we 's avonds voor de eerste keer in de camper hebben moeten eten.
Het heeft de gehele nacht nog flink geregend.
Het wordt 's nachts ook nog kouder, want we hebben nu gebruik gemaakt van het dekbed.