Dag 22

Crater Lake

Op doorreis naar Woodburn hebben we een tussenstop bij Crater Lake. Toen we de reis in eerste instantie boekten, zouden we in het hotel aan de rand van Crater Lake verblijven en daar 2 dagen moeten doorbrengen. Maar omdat we uiteindelijk 2 dagen later vertrokken, was het hotel volgeboekt en moesten we in de cabins overnachten. Achteraf hadden we misschien maar 1 nacht hoeven te blijven, maar daar hadden we toen geen erg in. In de kampwinkel zagen we een National Parks versie van Monopoly die we kochten als aandenken aan de vakantie. Natuurlijk hebben we dat dezelfde avond nog gespeeld waarbij André als multi-rijke-stinkerd uiteindelijk als winnaar uit de strijd kwam.
Omdat we dus een extra dag in Crater Lake waren, hebben we de tijd genomen om de omgeving beter te bekijken. Crater Lake is ontstaan uit een vulkaan die waarschijnlijk zo'n 4km hoog was. Na een hevige uitbarsting was een deel van de top weggeblazen en een deel in de krater gestort. In de loop van de tijd is door sneeuw en regen de krater volgelopen met water. Het 600 meter diepe meer dat zo is ontstaan bevat ontzettend helder water. Op goede dagen kun je zo'n 40 meter diep kijken. Er zijn geen rivieren die in of uit de krater komen dus er is alleen sneeuw en regenwater. Toen we dinsdagavond aankwamen, hadden we meteen een rondvaart geboekt. Om bij de rondvaart te komen moesten we ongeveer een 45 minuten rijden en omdat er wegwerkzaamheden waren, kon daar nog 45 minuten bijkomen. We moesten ons ook een uur van te voren melden bij het kraampje bovenaan de krater. Daarvandaan zouden we nog 20 minuten naar beneden moeten lopen voordat we bij de boten aankwamen.
De rondvaart duurde 2 uur en de Ranger die onze tour leidde was best grappig waardoor de tocht leerzaam en leuk was. Na de rondvaart moesten we dezelfde weg terug omhoog klimmen. Voor de kids was dat een makkie, maar de senioren hadden daar wat meer moeite mee. Tenslotte zijn we verder langs de krater gereden richting onze verblijfplaats. Zodoende zijn we uiteindelijk helemaal rond het meer gereden.