Dag 11

Grand Canyon

Kingman was zoals gezegd een tussenstop voor de rit naar de Grand Canyon. Vanochtend vroeg vertrokken in de luwte van de nacht :-) Nou nee, dat viel wel mee. Hennie had de smaak te pakken en kroop weer achter het stuur. Het eerste stuk reden we over de Historic Route 66. Na 3 uur rijden kwamen we in Tusayan aan, een plekje voor de ingang van Grand Canyon National Park. Bij de ingang van het park een nationale parken pas aangeschaft zodat we nu alle parken gratis in kunnen. Deze kaart is een jaar geldig dus zijn we voorlopig nog even zoet :-) Als het aan Hennie ligt, blijft ze voor goed in de USA. Het weer staat haar wel aan de laatste paar dagen.

In het park zagen we al snel een aantal herten lopen. Na lang zoeken vonden we een plekje om te parkeren en zijn toen met de bus naar een mooi punt gegaan. Vandaar ongeveer 5 kilometer langs de canyon gelopen. Het zicht was vandaag zeer goed, we konden wel 99km ver zien.
De foto's laten een beetje zien hoe mooi het is. Voor de beste beelden zul je toch echt zelf dit spektakel moeten bezoeken.
Je kunt de Nationale Parken Pas van ons overnemen als je binnen een jaar hier naar toe gaat.

(De verbinding is zo traag dat de foto's uploaden niet echt lukt).