Dag 16

Hot, hotter, hottest in Death Valley

Doordat we een superdeluxe hotelkamer hadden in Las Vegas, hebben we maximaal gebruik gemaakt van de kamer en pas op het laatste moment uitgecheckt. Voordat we Vegas verlieten, zijn we eerst nog langs het beroemde Welcome in Las Vegas bord gereden om daar nog een paar plaatjes te schieten.
En toen onderweg naar het warmste plekje van de vakantie namelijk Death Valley. Na Pahrump verlieten we eigenlijk de bewoonde wereld en gingen we op weg naar Furnace Creek. In het begin viel de temperatuur nog wel mee en liep het kwik niet verder op dan 38 graden. Eenmaal in het park zijn we eerst naar Dantes View gereden. We reden in de bergen omhoog en kwamen op een uitzichtpunt waar je over de vallei kunt kijken. Hier was de temperatuur slechts 31 graden en dus best uit te houden. Op weg naar de volgende stop, nam de temperatuur weer toe en bij Zabriski point was het al weer 38 graden. Ook hier even snel de auto uitgegaan om te kijken en te klikken en daarna snel weer in de gekoelde auto. Het derde punt was Devils Golf Course waar het lijkt alsof iemand met een frees het land omgeploegd heeft en zo heeft laten liggen. Echt geen terrein waarop je kunt golven. Een voorganger had net als Bassie en Adriaan geprobeerd een eitje te bakken hier, maar dat was toch niet helemaal gelukt. De temperatuur was inmiddels opgelopen naar 46 graden. Nog een stukje verderop heb je een bronnetje Bad Water en onderweg daar naar toe bereikte de temperatuur zijn maximum van 48 graden. Dat is even leuk, maar ook bij Bad Water hielden we het niet lang uit buiten de auto. Via de Artist Drive uiteindelijk naar ons hotel gereden waar het op dit moment (19:39) nog steeds 38 graden is. Er waait hier wel een redelijk stevig windje, maar het lijkt alsof er een grote föhn op je staat te blazen.
We zijn benieuwd hoe we de nacht in deze temperatuur door gaan brengen (gelukkig is er airco en een ventilator). In ieder geval veel drinken zodat we niet uitdrogen.