Dag 2

San Francisco

De tweede dag: de dag waarop je denkt dat alles beter gaat. Bij ons niet het geval. Onze overgeboekte vlucht vertrok in de vroege morgen en dat betekende dat we nog eerder op moesten staan. In dit geval voor de meeste geen probleem. Door de jetlag werd bijna iedereen. Al rond 2:30 wakker. Zelfs degene die dachten geen last van een jetlag te hebben. Alleen onze schone slaapster, Jantine, werd wakker op de tijd van de wekker. Om 5 uur stond voor het hotel een grote touringcar die ons terug naar het vliegveld bracht. Gelukkig was het rustig op het vliegveld en konden we zo naar de gate. Ook bij de tweede vlucht, vanuit Miniapolis, verliep alles voorspoedig.
In San Francisco begonnen de problemen alleen weer. Woensdag werd tegen ons gezegd dat de koffers met Delta Airlines meevlogen. Op het vliegveld aangekomen, lagen onze koffers niet op de bagageband. Even bij Delta gevraagd waar ze waren en die verwezen ons door naar United Airlines. Na 5 minuten lopen, kregen we daar te horen dat de koffers daar absoluut niet waren en bij Delta stonden. Na enig aandringen hebben ze bij United toch maar even in de computers gekeken, waardoor de verwarring alleen maar groter werd. Uiteindelijk werd Tony erop uitgestuurd om onze koffers te vinden en gelukkig vond hij er 4 van de 5. Een aantal familieleden waren al gerust gesteld. De vijfde koffer was met een andere United vlucht gekomen en stond een stuk verderop.
Om half 1 zouden wij met de boot naar Alcatraz vertrekken, maar omdat we pas om 11:30 pas onze koffers hadden. Moesten we snel naar de autoverhuur. Nadat we eindelijk een auto toegewezen hadden gekregen, bleek die niet op de plaats te staan waar hij had moeten staan. Weer in de rij gaan staan, nu bij een andere balie, om een auto te regelen. Bij de servicebalie werd snel een andere auto meegegeven. Ondertussen had Dirk- Jan naar Alcatraz gebeld, maar die hadden alleen de mededeling dat we via de Stand-By-line een mogelijkheid hadden om op Alcatraz te komen. Dus eerst maar naar het hotel. Ook dat verliep weer niet vlekkeloos, want blijkbaar was het telefoontje van woensdagavond niet duidelijk genoeg geweest en was er nog maar één kamer gereserveerd in plaats van twee. Gelukkig werd dat probleem snel opgelost. Eindelijk konden we echt San Francisco in. Na 5 minuten lopen stopte een Cable car vlakbij ons en stapten we op. Omdat we niet met een briefje van 100 konden betalen, moesten we er al na twee haltes af. Gelukkig was daar een ticketshop. Daarna met een klassieke tram richting Pier 33 waar we te horen kregen dat de laatste boot naar Alcatraz meestal meer mensen mee nam. Uiteindelijk dus toch op Alcatraz aangekomen en hebben we de Audio-tour gedaan. Terug in de stad hebben we eerst nog wat rondgelopen en gegeten, voordat we met de Cable Car terug richting het hotel gingen. Hangend aan de zijkant konden we genieten van de mooie heuvels van San Francisco. Rond half 10 moe, maar voldaan naar bed gegaan.