Dag 3

Westkust

Dankzij de jetlag begint de dag lekker vroeg maar dat heeft wel zijn voordelen. Vroeg ontbijten en dan vroeg op pad. Als eerste naar het kruispunt van Hyde en Lombard. San Francisco is in de heuvels gebouwd en daardoor heb je op sommige plekken flinke hoogteverschillen. De straat Lombard bevat vanaf Hyde een slingerend stuk naar beneden om zo het verschil in hoogte te kunnen overbruggen.

Nadat we naar beneden gelopen zijn, een aantal foto's gemaakt hebben en weer omhoog geklommen zijn, rijden we met de auto naar beneden. Inmiddels is het een stuk drukker geworden en we rijden daarom meteen door naar de Golden Gate brug. Ook iets wat je eigenlijk niet mag missen als je in San Francisco bent.

We zijn vroeg bij de brug en er is nog voldoende parkeerplaats. Zaterdag is het 4 juli, een nationale feestdag. Omdat het op zaterdag valt, wordt 3 juli als een federale feestdag gezien. Daarom is het parkeren deze dag gratis. Omdat er deze dag veel wandelaars op de brug verwacht worden, moeten fietsers aan de andere kant over de brug. We kunnen dus op ons gemaak over de brug lopen.

Na de Golden Gate is het tijd om richting de volgende bestemming in onze trip te gaan: Monterey.
Vanaf San Fransisco kun langs de westkust naar beneden rijden naar Monterey. Het is te merken dat de meeste Amerikanen vandaag vrij zijn. Onderweg is er op een aantal plaatsen vrij veel verkeer en in Santa Cruz is het zo druk dat we besluiten gewoon door te rijden. Ondanks dat kunnen we wel genieten van het mooie uitzicht op de stranden. surfers en de oceaan.

Tegen het eind van de middag zijn we bij ons hotel (http://www.hotelabrego.com/). De vermoeidheid begint bij sommigen alweer toe te slaan. Dus gaan eerst eten bij Coco's (http://www.cocosbakery.com/) waarna rond 8 uur (5 uur 's nachts in Nederland) de oogjes van sommigen niet meer open willen blijven.
Nu maar hopen dat ze morgen niet te vroeg weer open gaan.