Dag 19

Yosemite waterval

In Yosemite Valley staat ook een kerkje. De eerste dienst begon om 9:15 en we moesten ongeveer 40 minuten rijden om daar te komen. Dus vroeg opgestaan en het beste ontbijtbuffet tot nu toe gehad (al kun je een betaald buffet natuurlijk niet vergelijken met een gratis buffet).
Omdat we vrij vroeg op pad gegaan waren, hadden we bij het kerkje nog wat tijd over en hadden we ook het geluk om een aantal herten te zien. Nadat we het kerkje binnengegaan waren, kregen we binnen de kortste keren bezoek van de lokale kerkbezoekers. Die wilden wel even weten waar we vandaan kwamen etc. Nadat we een aantal liederen gezongen hadden, was het tijd om elkaar te ontmoeten. Eerst werd er gevraagd waar iedereen vandaan kwam en daarna moest iedereen zich mengen onder de andere mensen en was er 10 minuten tijd voor een praatje.
Er was een spreker van Gideons die iets vertelde over het werk van Gideons (verspreiden van bijbels) en daarna was de preek. In tegenstelling tot de vorige diensten, was deze dienst een stuk langer.
Zoals gisteren al gemeld wilden we Vernal Falls bezoeken dus na de dienst meteen op weg naar de dichstbijzijnde parkeerplaats. Hoewel de wandeling als gemiddeld stond aangegeven, was het toch een flinke klim. Jantine en Edwin bleven halverwege steken, waarna de rest dapper doorging. Eenmaal bij een mooi uitzichtpunt op de waterval, gingen alleen André en Dirk-Jan nog verder.
Ondertussen begon de lucht te betrekken en kwam Hennie terug bij Jantine en Edwin. Niet veel later begon het te regenen en probeerden de mensen te schuilen onder de rotsen. Nadat DJ en André terug waren van de top, gingen we met z'n allen naar beneden en op weg naar de auto. Daarna begon de rit van 4½ uur naar Sonoma, bij iedereen wel bekend :-) De standaard achtergrond van Windows XP (teletubby land http://abc7news.com/archive/9495694/) is gemaakt in Sonoma County.