Dag 18

Yosemite

Mammoth Lakes was het opstapje naar Yosemite National Park. Als eerste richting de Tioga pass gereden waar de toegang tot het park was. Voor de ingang stond een flinke rij auto's, maar omdat we een Nationale Parkenpas hadden, konden we redelijk snel het park in.
Omdat het een groot park is, zijn we eerst naar het visitor center gegaan om een kaart te halen zodat we konden bepalen waar we heen wilden. Uiteindelijk planden we 3 stops:
• Tuolumne Grove waar we Sequoia bomen konden zien
• Bridalveil Falls, een waterval
• Vernal Fall Footbridge trail, voor een stevige wandeling

De wandeling naar de Sequoia bomen was vrij pittig. De afdaling naar de bomen viel op zich wel mee, maar uitiendelijk moesten we ook dezelfde weg weer terug en dat was toch een stuk lastiger. Na de eerste stop reden we door naar Bridalveil Falls waar we een mooie waterval hoopten te zien. De parkeerplaats was vol dus parkeerden we een klein stukje verderop langs de weg. Door de droogte en de weinige neerslag in de laatste paar winters, kwam er echter weinig water naar beneden.
Toen we terugliepen naar de auto, bleek dat al het verkeer vast stond. De weg was hier éénrichtingsverkeer en we konden dus alleen maar aansluiten in de rij. Na een klein stukje rijden werd de rechterbaan een busbaan en was alleen de linkerbaan beschikbaar voor auto's. Net als in Nederland waren er genoeg van die gasten die gewoon door bleven rijden. Na een halfuur kwamen we bij een kruising aan waar de toegang naar de Yosemite Valley afgesloten was. Helaas wilden we eigenlijk die kant op, maar dat ging niet lukken. Dus zijn we maar richting Cedar Lodge in El Portal gereden waar we zouden overnachten.