Dag 14

Zion

De eerste week hebben we vooral een aantal (grote) steden langs de westkust bezocht. De tweede week (die vandaag eindigt) had vooral nationale parken als thema. Vandaag eindigde het eerste deel van de parkentocht in Zion.
Voordat we uit Bryce vertrokken, zijn we eerst met z'n allen op de foto gegaan in Western kledij. Helaas kunnen we jullie het resultaat nog niet laten zien, maar we kunnen wel zeggen dat we veel lol hadden. We hebben ook een digitale versie van alle foto's op CD gekregen, maar geen CD-drive in onze laptops.
Na de fotoshoot zijn we op weg gegaan naar Zion. Ook hier is weer een Canyon, maar in tegenstelling tot de Grand Canyon en Bryce Canyon zit je in Zion vooral onderin de Canyon.
Je loopt dan ook langs watervalletjes, kleine plassen en een riviertje. Hoewel de temperatuur rond de 37 graden lag, viel het in het park wel mee met de temperatuur. Pas toen we bij de Driftwood Lodge aankwamen sloeg de hitte toe (39 graden om 18:00 ).
Omdat we allemaal trek hadden, gingen we snel op zoek naar een restaurantje. We hadden er één gezien waar het best druk was. Volgens ons betekende dat het waarschijnlijk wel een goede tent zou zijn. Dirk-Jan merkte echter op dat de kuip ook altijd vol zit bij een wedstrijd van Feyenoord :-)
Omdat we ook dorst hadden, gingen we er vanuit dat we wel 1 of 2 refills nodig hadden. Een refill houdt in dat je glas (meestal 0.4l) gratis nog een keer gevuld wordt. Toen we echter de glazen zagen, wisten we meteen dat we geen refill nodig hadden. De 'potten' bevatten 0.8l drinken met een berg ijsklonten. Zie de foto's voor de glazen waar we slechts $ 2.79 (€ 2.50) voor betaalden.
Morgen even geen Nationaal Park op het programma maar onze ogen uitkijken in Las Vegas.
(Foto's komen morgen. Kijk ondertussen even naar ons favoriete liedje https://www.youtube.com/watch?v=Go7gn6dugu0 )